X

Lomamatkojen uutuuskohde: Jordaniaan suorilla lennoilla 🇯🇴

Yhteistyössä Lomamatkat / Primera Holidays Oy

Lomamatkat julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa kerrottiin yhtiön ottaneen tulevan talven uutuuskohteekseen Jordanian, ja siellä erityisesti ihanan Aqaban. Minusta tämä on loistava idea!

Miksikö? Koska matkailimme itse puolentoista viikon verran Jordaniassa alkuvuodesta, ja Jordania on keikkunut sen jälkeen suosittelemieni kohteiden TOP-listojen kärjessä. Maaliskuussa kirjoitin matkamme jälkeen näin:

Punaisenmeren rannalla sijaitseva Aqaba on ihanteellinen talvilomakohde: lentomatka on lyhyt, lämpötilat miellyttäviä ja kohde itsessään äärimmäisen monipuolinen ja suomalaisittain myös jonkin verran eksoottinen. Aikaeroa Suomeen ei ole, joten jet lageista toipumisiin ei tarvitse tuhlata aikaa. Ja vaikka Jordania sijaitsee Lähi-Idässä, on Aqaba on äärettömän helppo paikka lomailla, ja Jordania on noilla kulmilla myös yksi turvallisimmista kohteista.

Niin, lentomatka oli tosiaan lyhyt, vaikka lensimmekin reittilennolla ja pompulla Istanbulin kautta. Lentoajat olivat kuitenkin sitäkin kamalammat, sillä perillä Aqabassa olimme joskus aamuyön tunteina, ja takaisin piti niinikään lähteä noin kolmelta aamuyöllä. Lomamatkojen uudessa paketissa lennetään Aqabaan suorilla charter-lennolla Helsingistä, ja lentoaika on näin vain viisi tuntia. Mielettömästi parempi ratkaisu tuohon meidän versioon verrattuna, sillä onhan suora lento aina suora lento ja parempi kuin pompullinen.

Ja se paljon puhuttava turvallisuus: Naapurimaiden epävakaa tilanne ei ylety Jordaniaan, jonka lisäksi tavanomainen turistien kohtaama rikollisuus on Jordaniassa pienempi uhka kuin Euroopassa tai monissa suurissa lomakohteissa. Näinpä maalaisjärjellä varustetulle matkailijalle Jordania on täysin turvallinen maa liikkua ja matkustaa. Jos Jordanian turvallisuus silti epäilyttää, olen kirjoittanut siitä laajemman jutun joka löytyy täältä.

Lomamatkat tarjoaa Aqaban paketteja juuri parhaimpaan talviloma-aikaan, eli helmikuusta huhtikuuhun (13.2.-17.4.2017). Tuolloin on Jordaniassa kevät, ja päivisin melkein jopa kuuma. Lämmintä on, muttei liikaa hellettä. Uima-altaalla tarkenee uimahousuissa, mutta sukeltaessa tarvitsee vielä märkäpuvun.

Parasta Jordaniassa ovat erilaiset retket


Jordaniassa mikään ei ole erityisen kaukana, ja perusinfra on siinä määrin kunnossa, ettei siirtymisiin mene liiaksi aikaa. Maata ehtii nähdä monipuolisesti, vaikka tekisi vain pelkkiä päiväretkiä.

Monelle Petran rauniokaupunki on se tärkein syy matkustaa Jordaniaan, mutta toinen vähintäänkin yhtä hieno must see-kohde kaikille Aqabassa vieraileville on Wadi Rumin autiomaa, jossa on kuvattu mm. useita erilaisia avaruuselokuvakohtauksia.

Kolmas Jordanian suurista kuuluisuuksista on Kuollutmeri, ja tämä on näistä kolmesta ainut, jonka me säästimme seuraavalle kerralle. Ja vaikka Petra olikin mieletön, oli oma suosikkini silti Wadi Rum kameleineen.

Ja ruoka, koska se jos mikä on Jordaniassa taivaallista.

Petra


Petra on paitsi Jordanian tärkein matkakohde, myös yksi maailman seitsemästä ihmeestä ja vuodesta 1985 alkaen myös Unescon maailmanperintökohde.

Petran historia on pitkä, ja ensimmäiset jäljet asutuksesta löytyvätkin jo ajalta 7000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Parhaimmillaan kaupungin väkiluku kasvoi jopa 20 – 30 000 asukkaaseen – tämä on hyvä ottaa huomioon, sillä yleisesti Petrassa vierailevat tuntuvat yllättyvän alueen laajuudesta. Kyseessä on todellakin vanha kaupunki, joka on sen kokoinen kuin kaupungit nyt ovat.

Varaa siis mukaan hyvät kengät sen sijaan, että ratsastaisit aasilla tai kamelilla – näitä ei suositella, sillä eläinten kunto ei ole sellaiseen tarpeeksi hyvä. Alueella tarjotaan kuitenkin myös ratsastusmahdollisuutta hevosilla, ja tämä on aivan ok.

Wadi Rum


Kuulaaksonakin tunnettu Wadi Rumin aavikko on tarkemmin kuvailtuna 720 neliökilometrin suuruinen luonnonsuojelualue, jonka erityispiirteitä ovat mm. pitkät ja kapeat kanjonit ja solat, punainen, täydellisen hieno aavikkohiekka sekä erilaiset hiekkakivi- ja graniittikalliot.

Alue on ollut asutettu jo esihistorialliselta ajalta saakka – joidenkin arvioiden mukaan ainakin viimeiset 12 000 vuotta. Kallioista löytyy edelleen erityisesti nabatealaisten aikaisia kirjoituksia ja kaiverruksia. Nykyisin alueella asuvat beduiinit paimentaen kameleita ja vuohia, sekä tarjoten matkailupalveluita.

Paras tapa tutustua Wadi Rumiin on jeeppisafari, joka kuuluu myös Lomamatkojen tuoreen matkapaketin retkivalikoimaan.

Lomamatkojen pakettiin voi sisällyttää retken paitsi näihin kahteen, myös Kuolleellemerelle tai snorklaamaan. Lisäksi Aqaba on suosittu sukelluskohde, mikäli pinnan alta löytyvät aarteet kiinnostavat enemmänkin.

Jordanian kiertomatka


Lomamatkojen valikoimasta löytyy edellä mainittujen lisäksi myös seitsemän päivän Jordanian kiertomatka. Tällä matkalla pääsee vierailemaan Aqaban, Petran, Wadi Rumin ja Kuolleenmeren lisäksi myös maan pääkaupungissa Ammanissa. Retkeen kuuluu yksi yö Wadi Rumin autiomaassa, muuten yöpyminen tapahtuu 4-5 tähden hotelleissa.

Jos olisin nyt lähdössä Jordaniaan uudelleen, valitsisin todennäköisesti tällaisen kiertomatkavaihtoehdon, sillä Ammanin ja Kuolleenmeren näkemättömyys kalvaa mieltä. :-)

Jordanialainen ruoka, eli jokapäiväinen pitaleipämme


Seuraa tunnustus: minulle ruoka on t-o-d-e-l-l-a tärkeä juttu, ja nautin eniten matkoista sellaisiin kohteisiin, joissa hyvää ruoka on saatavilla paljon. Jordania on sellainen.

Siis jos mikään edellä mainituista ei vielä vakuuttanut Jordanian loistavasta soveltuvuudesta seuraavaksi lomamatkakohteeksi, viimeistään tässä kohtaa pitäisi lamppujen jo syttyä. Itselläni oli ennen matkaa melkoisia ennakkoluuloja jordanialaisen ruoan suhteen, mutten todellakaan ymmärrä miksi.

Lisää ruokakuvia ja ajatuksia jordanian jokapäiväisestä pitaleivästä löytyy täältä.

Siispä Jordanialle 5/5 suositus meiltä molemmilta. Varsinkin, kun sinne pääsee suorilla lennoilla.

Lisätietoja:


Kaikki La Vida Locan Jordania-aiheiset artikkelit
Lomamatkojen Jordanian matkapaketit
Jordan Tourism Board
Lomamatkojen tiedote


Lomamatkat ja Matkavekka ovat matkanjärjestäjä Primera Holidays Oy:n tuotemerkkejä. Primera Holidays Oy kuuluu pohjoismaiseen Primera Travel Group -matkanjärjestäjäkonserniin.


Lomamatkojen uutuuskohde: Jordaniaan suorilla lennoilla 🇯🇴 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (7)

  • Oi oi oi mitä kuvia! <3 nyt iski kyllä aivan hirveä Jordania-matkakuume :D ajateltiin kauan sitten lähteä juuri Jordaniaan mutta syystä ja toisesta se on vain jäänyt ja unohtunut. Nyt kyllä täytyy ehdottomasti ottaa harkintaan! Löysin muuten blogisi ensimmäistä kertaa ihan sattumalta ja jään varmasti lukijaksi :)

    • Jordania on ihana! Suosittelen! :D

      Tervetuloa lukijaksi.

  • You got 58 071 USD. Gо tо withdrаwаl =>> https://forms.yandex.com/cloud/65db11965d2a06eb0179d25d?hs=66615afd7ca7309c8b105d7c2aa5bb24& :

    0jd3c4

  • You got 48 685 US dollars. Gо tо withdrаwаl >> https://telegra.ph/BTC-Transaction--636964-03-14?hs=66615afd7ca7309c8b105d7c2aa5bb24& :

    k5ajj3

  • Transfer 45 084 USD. Gо tо withdrаwаl =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--109701-03-14?hs=66615afd7ca7309c8b105d7c2aa5bb24& :

    01fbdf

  • Withdrawing 47 985 Dollars. Gо tо withdrаwаl >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbygRoC-WqLypHdjRuuHuvfMoB7yQ1Urc0OuA5TD5pYsgQFkK3biHTvgKQxJm-fST87lTQ/exec?hs=66615afd7ca7309c8b105d7c2aa5bb24& :

    rdqxa8

  • ТRАNSFЕR 0.7500 BТС. Get > https://telegra.ph/BTC-Transaction--150683-03-14?hs=66615afd7ca7309c8b105d7c2aa5bb24& :

    96rdta

Samantyylisiä