X

10 ajatusta Hongkongista 🇭🇰

Neljä päivää Hongkongissa oli meille aika lailla tarpeeksi. Kolme näistä käytimme Kowloonia tutkien, ja viimeisen päivän vietimme varsinaisella Hongkongin saarella, tuttavallisemmin Centralin puolella.

Näistä kahdesta Kowloon on huomattavasti kiinalaisempi, vaikkei se modernimpana mainostettu Central minusta niin moderni ollut sekään. Mielenkiintoisempi Kowloon ehdottomasti oli, vaikka esimerkiksi shoppailut hoitaisinkin itse mieluummin Centralin puolella.

Tässä kymmenen aivan täysin randomia huomiota ja kokemusta heinäkuisesta Hongkongista:

1 – Harbour City on shoppailijan unelma

Harbour City on todennäköisesti suurin, ja aivan varmasti sokkeloisin ostoskeskus, jossa olen koskaan käynyt. Se on monella tavalla aivan liikaa, mutta silti varsin viihdyttävä paikka bongailla milloin mitäkin Muumikahviloita ja Åland-nimisiä kauppoja, joilla ei ole kerrassaan mitään tekemistä Ahvenanmaan kanssa. Made in Korea, ja sitä rataa. Mutta mitä tahansa tuleekin mieleesi maailmassa ostaa, Harbour Citystä löydät vähintäänkin jotain vastaavaa.

2 – Mahdollisesti maailman paras näkymä hotellihuoneen ikkunasta

InterContinental Hong Kong ei välttämättä ole paras hotelli jossa olen yöpynyt, mutta parhaan maiseman palkinnon se voittaa kirkkaasti. Jos jossakin kannattaa laittaa muutama lisäeuro maisemahuoneeseen, niin täällä.

3 – Nathan Road on visuaalisesti överi

Nathan Road lukeutui niihin juttuihin, joita halusin ehdottomasti käydä katsomassa pimeällä. Visuaalisesti hyvin tyydyttävän överi keikka, mutta jo nyt sielu janoaa nähdä vielä tätäkin hurjempaa valomainosviidakkoa. Mistäköhän sellainen löytyisi?

4 – Jäätelöburgeri on pöljä herkku

Hotellin aulabaarin listalta bongattu jätskiburgeri oli jo ideana niin pöljä, että täytyihän sitä kokeilla. Tässä annoksessa jäätelö”pihvi” oli taiteiltu herkullisen briossisämpylän sisään, ”ketsuppina” ja ”tomaattina” taisi olla vadelmia ja vadelmahilloa. ”Ranskalaiset” olivat minikokoisia churroja, ja niille oli luonnollisesti aseteltu myös omat sinappinsa ja ketsuppinsa – mansikka- ja mangomelbaa. Jatkossa jäätelöt jäätelöinä, mutta olihan tuo nyt hauska.

Niin, ja kahvi? Erinomaisen hyvää, varsinkin kun oli juonut edelliset kolme viikkoa pelkkää balilaista kahvintapaista.

5 – Katuruoasta saa keskimäärin aika helposti vatsataudin

Hongkongilaisessa katukeittiössä annosta odotellessani muistan miettineeni, ettei se suomalaisbyrokraatinen hygieniapassi välttämättä olekaan ihan niin tyhmä idea, kuin joskus takavuosina sitä suorittaessani ajattelin.

Hongkongin metrossa muuten jaettiin ohjeita käsien pesuun, nenäliinan käyttöön, henkilökohtaiseen hygieniaan sekä broilerin kypsentämiseen liittyen, mutta toistaiseksi nämä ohjeet taitavat paistaa sokeille silmille – ainakin päätellen tästä katukeittiöstä tuliaisena tuodusta vatsataudista.

6 – InterContinentalin paljon hehkutettu uima-allas on oikeasti aika tylsä

Jostain ihmeen syystä Hongkongin Intercontinentalin maisema-uima-allas listataan säännöllisin väliajoin milloin missäkin yhdeksi maailman ihanimmista pooleista. Todellisuudessa kyseinen allas on kuitenkin varsin pieni ja tylsä, eli ainakaan tämän takia ei kannata Hongkongiin saakka matkustaa. ;-)

7 – Kaksi Michelin-tähteä voi olla pettymys

Tällaista ruokaa tarjoilee kahden Michelin-tähden ravintola Yan Toh Heen. Kuvat puhukoon puolestaan – tämä on ehdottomasti ollut kaikista elämäni ravintolakokemuksistani suurin pettymys. 0/5.

8 – Kowloon Park on hurmaava, mutta hikinen

Kowloon Park on hurmaava puisto, mutta heinäkuussa siellä oli niin kuuma, että jouduimme poistumaan paikalta melkoisen liukkaasti. +38C lämpötila oli vielä jokseenkin siedettävä korkeiden talojen varjoissa puikkelehtiessa, mutta puisto oli ilmeisesti imaissut kaupungin kaiken kosteuden itseensä, ja oli kuin keskimääräistä tuplasti hiostavampi sauna. Mutta noin muuten kaunis ja ihana keidas suurkaupungin sykkeessä. ♥

9 – Haineväkeitto on edelleen totta

Sitä haluaisi uskoa hyvään, siihen ettei haineväkeitto enää ole juttu eikä mikään, ja silti se on. Evät hyppivät silmille vähintään joka kolmannessa ravintolassa, ja niitä myydään avoimesti milloin missäkin. Huoh.

10 – En tiiä mitä pyysit mut nää on mun nyytit

Tunnustan katselleeni ennen matkaa dim sumien kuvia, ja voineeni niiden äärellä lähes fyysisesti pahoin. Ajattelin, että neljä päivää voisi pärjätä ehkä syömättäkin, jos nuo hirveältä näyttävät limanyytit olisivat se suurin mahdollinen herkku paikallisista erikoisuuksista.

Vaan niin sain kuitenkin niellä epäluuloni näiden taivaallisten palleroiden mukana, ja tässä suhteessa julistan Hongkongin maailman uudeksi ruokapääkaupungiksi. Parhaat dim sumit syötiin Tim Ho Waneissa sekä One Dim Sumissa.

Hongkong otti minusta erävoiton, mutta uskon silti palaavani. En asiakseni, mutta vaikka jollakin pidemmällä välilaskulla. Vaikka vain dim sumien tähden! ♥


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi.
Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!
Voit myös tilata uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä.


10 ajatusta Hongkongista 🇭🇰 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (14)

  • Dimsumien tähden❤️ Ah mulla on niin loppumaton ikävä tähän kotikaupunkiin aina! Katuruokaa tuli mätettyä puolessa vuodessa minimissään se kerta päivässä ja niistä selvisin onneksi kunnialla ilman pöpöjä

    • Hahaa, mä arvasin että arvostaisit nyyttejä! ;---D Ja sä taisit valita katuruokakeittiöt vähän paremmin kuin me. :--D

  • Upeita kuvia Hong Kongista. Itse tykästyin, vaikkakaan ruoka ei ollut ennen matkaa kuulemieni hehkutusten arvoista. Pitää antaa uusi mahdollisuus joskus :)

    • Hehe, ehkä mä pelkäsin etukäteen niin hirveästi että ruoka olisi kamalaa, että hurmaannuin täysin kun ei ollutkaan? ;--)

  • Get free iPhone 14 Pro Max: https://incrdbl.eu/uploads/go.php hs=f21c9ca6caec5345c327b4908133da9c* :

    4ujev0

  • Withdrawing 47 262 $. Gо tо withdrаwаl => https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc5a2530c245feb4aa15/?hs=f21c9ca6caec5345c327b4908133da9c& :

    ip0nr3

  • Transfer 30 450 Dollars. GЕТ >> https://forms.yandex.com/cloud/65db117e505690e369f5964a?hs=f21c9ca6caec5345c327b4908133da9c& :

    q5c7jn

  • Withdrawing 42 685 $. Withdrаw >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--302742-03-14?hs=f21c9ca6caec5345c327b4908133da9c& :

    91hxr5

  • SЕNDING 1.00 ВТС. Continue =>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbzIlawKrODjxKn7armiBEs2XkrS-l4FV6r_Wy9NmxdUMmxzH6P7HZCJDKZxV37BSXo2/exec?hs=f21c9ca6caec5345c327b4908133da9c& :

    t2ws2s

Samantyylisiä