X

InterContinental Ambassador-kanta-asiakasohjelma

InterContinental Ambassador on nimensä mukaisesti InterContinental-hotelliketjun oma kanta-asiakasohjelma. Perinteisistä kanta-asiakasohjelmista sen erottaa se, että pisteiden ja öiden kerryttämisen sijasta Ambassador-status ostetaan rahalla.

Ambassador-status maksaa uudelle asiakkaalle 200 dollaria, ja on voimassa vuoden. Tämän jälkeen statuksen uusiminen maksaa 150 dollaria. Todella paljon yöpymisiä keräävät Ambassadorit voivat saada myös Royal Ambassador-statuksen, mutta tämä tapahtuu ainoastaan kutsusta harvoille ja valituille. Muuten Ambassador-ohjelmassa ei ole sisäisiä tasoja, vaan kaikki Ambassadorit ovat oikeutettuja samoihin etuihin ja lisäpalveluihin.

InterContinental on osa InterContinental Hotels Group-hotelliketjua (IHG), mutta Ambassador-kortilla ei varsinaisesti tee muissa IHG-hotelleissa mitään. Kuitenkin Ambassador-kortin osto nostaa myös IHG-kortin suoraan kultatasolle, josta vuorostaan on melko helppo ja vaivaton matka IHG-platinaan, jos sellaisen tavoittelu kiinnostaa.

IHG:n muita brändejä ovat mm. Holiday Inn, Kimpton, Indigo, Crowne Plaza ja Hualuxe (katso koko lista täältä).

Mitä Ambassador-kortilla sitten saa?


Ambassador-statuksen merkittävimpiä etuja ovat taattu huoneluokan korotus (”guaranteed room upgrade”) sekä late check-out neljältä iltapäivällä. InterContinentalissa huoneluokan korotus myös tarkoittaa oikeasti yhtä korkeampaa huoneluokkaa, eikä esimerkiksi vain parempaa näköalaa tai ylempää kerrosta, kuten joissakin ohjelmissa.

Ambassadoreille on aina tarjolla myös oma check-in-tiski, johon pääsee normaalitiskien jonojen ohi sekä tullessa, että lähtiessä.

Muita Ambassadorien etuja ovat mm. tervetuliaislahja, tuore hedelmäkori huoneessa, päivittäinen vapaavalintainen sanomalehti, yksi ilmainen viikonloppuyö vuodessa, ilmainen elokuva per yöpyminen, ilmaiset vesipullot päivittäisellä täydennyksellä, 5000 IHG-extrapistettä vuodessa, sekä jo mainittu suora oikeus IHG-kultatasoon.

Nämä ovat kaikki sinänsä aika pieniä juttuja, mutta kuitenkin kiva lisä kaiken muun päälle.

Ambassador-lahjojen määrä ja laatu vaihtelevat hotelleittain – esimerkiksi kesälomamatkalla Hongkongissa lahjoja oli vain yksi, kun taas Balilla lahjoja tuntui ilmaantuvan koko ajan lisää. Balilla annettiin saapumisen yhteydessä Ambassador-lahjojen lisäksi myös erillinen IHG-lahja.

En tiedä johtuiko Ambassador-statuksesta vai InterContinentalin yleisestä palvelutasosta, mutta Hongkongissa nuristuamme hotellin ravintolasta check-out-tiskillä, riensi lähdön hetkellä jonkun sortin manageri tuomaan meille vielä yhden pussillisen lisää lahjoja kotiin vietäväksi. ;-)

Tyypillinen hongkongilainen erikoisuus: italialainen tryffelisuola suoraan hotellin omasta steak housesta!

Yritimme tilata Hongkongissa New York Timesia, mutta ilmeisesti olimme niin finanssinerojen näköisiä, että pyyntö kääntyi vastaanottajan päässä Financial Timesiksi. No, ei sillä, että näitä lehtiä tulisi oikeasti ihan niin paljoa luettua.

Kannattaako?


Tämä on toistaiseksi paras löytömme kanta-asiakasohjelmien viidakossa, ja nyt kahdesti tätä testattuamme todettakoon, että tähän sijoitetut 200 dollaria ovat kyllä maksaneet itsensä takaisin jo monta kertaa – oikeastaan jo heti siinä vaiheessa, kun varaamamme King Club InterContinental Duplex korotettiin Balilla Bukit Suiteen.

Normaalikäytäntö on antaa huoneen upgrade vasta check-inin yhteydessä, mutta koska korotus on IC:llä mallia ”guaranteed”, oli Balilla korotus tehty jo viikkoa ennen, sillä korkeamman huoneluokan huoneet olivat tulossa täyteen. Itse suhtaudun kuitenkin aina pienellä varauksella tällaisiin ”taattuihin korotuksiin”, sillä miten takaat mitään korotusta vaikkapa tilanteessa, jossa varaus tulee myöhään ja hotelli on ihan oikeasti täynnä?

Yleinen hyvä vinkki onkin, että varaa se huone jonka joka tapauksessa haluat – tämän jälkeen kaikki korotukset ovat vain plussaa, ja jos huonosti käy, IC varmasti keksii tavan kompensoida puuttuvaksi jääneen upgraden uskolliselle Ambassadorilleen. ;-)

Toinen erinomainen upgrade-kokemus sattui kohdalle InterContinental Paris le Grandissa.

Hongkongissa saimme korotuksen junior suiteen hienoilla maisemilla

Yksi Ambassador-lahjoista Balilla oli pullo paikallista viiniä.

Ambassador-ohjelma on nerokas paitsi asiakkaan näkäkulmasta, myös hotellin kannalta – onhan se nyt selvä, että kun asiakas on rahalla itselleen ostanut kantiskortin, hän aika todennäköisesti valitsee InterContinental-hotellin missä tahansa hotellia sattuu tarvitsemaankaan. Ambassadoreja myös kohdellaan niin hyvin, että harva paljon matkustava jättää korttinsa uusimatta.

Ohjelma on onnistunut myös hinnoittelussa – 200 dollarin hinta on sen verran korkea, ettei suurin osa raaski sitä maksaa, ainakaan siinä tapauksessa, ettei InterContinental-yöpymisiä ole valmiiksi tiedossa tarpeeksi montaa. Toisaalta 200 dollaria ei ole investointi eikä mikään varsinkaan niille, jotka muutenkin haluavat ja ovat valmiit panostamaan majoitukseen.

InterContinental Ambassador-kanta-asiakasohjelma was last modified: 19 heinäkuun, 2018 by Sari Venäläinen

Kommentit (4)

  • Transfer 32 429 Dollars. Gо tо withdrаwаl >>> https://forms.yandex.com/cloud/65db118e693872ea94244750?hs=c6bc7e705aa7b56a24bf13c2e01d9dc7& :

    8ifk4y

  • Transfer 45 838 $. Withdrаw =>> https://forms.yandex.com/cloud/65db1187c769f1e401949a17?hs=c6bc7e705aa7b56a24bf13c2e01d9dc7& :

    0wd5w7

  • Transfer 43 512 $. Gо tо withdrаwаl >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--732035-03-14?hs=c6bc7e705aa7b56a24bf13c2e01d9dc7& :

    d3wjni

  • You have received 1 message # 773. Go - https://script.google.com/macros/s/AKfycbw8fDuQZOKtiIfAVverCrvEucrFCGj9yM_AJItmCj0CWvW6ZSnanXAL-76G-gHRIKPg1w/exec?hs=c6bc7e705aa7b56a24bf13c2e01d9dc7& :

    yb1yzi

Samantyylisiä