X

Visuaaliset överit Hongkongissa 🇭🇰

Honkgkongia muistellessani nousee päällimmäiseksi mieleen sanapari ”visual overload” – toisaalta myös ihmisten overload, tungoksen overload sekä uuvuttavuuden overload. Hongkong on kaikkineen jotenkin tosi överi paikka.

Eikä millään huonolla tavalla, vaikka täytyykin myöntää, että superystävällisen Balin jälkeen oli aika hirvittävä shokki yrittää luovia tönivien ja tungeksivien hongkongilaisten seassa kadulla, jonne muutama tuhat törppöä on keksinyt tuoda mukanaan myös sateenvarjon (aurinkoisella säällä). Yhtä sateenvarjoa väistäessä oli jo toinen kiinni silmäkulmassa, kun mini-ihmiset painelivat menemään kenestäkään välittämättä.

Ja sitten olivat vielä teinit, jotka haahuilivat eteenpäin kuin lehmät laitumella katseet puhelimien näyttöön liimaantuneena tukkien tien milloin missäkin. Varsinkin kahtena ensimmäisenä päivänä tämä raastoi hermoja, mutta sitten siihen kai tottui.

Pidin Hongkongissa erityisesti siitä, etten koskaan osannut ennalta arvata mitä seuraavaksi tulisi vastaan. Kuten nyt vaikka täydellisen autenttinen Muumikahvila, joka oli siinä määrin suosittu, ettei ilman pöytävarausta ollut mitään asiaa sisälle.

Mutta täytyy myöntää sekin, että tällaisena ”Aasian aloituspakkauksena” neljä päivää oli oikein sopiva aika katsella, kun joku työntää ruokapöydässä kätensä rystysiä myöten suuhunsa kaivaakseen ruokaa hampaiden väleistä, ja röyhtäisee vielä äänekkäästi päälle.

Mutta kuitenkin jaksaisin katsella ikuisuuden ja enemmänkin näitä taloja ja iltaisin niiden valoja. Tällainen näkymä avautui suoraan hotellihuoneemme ikkunasta:

Shoppailijalle Hongkong voisi sopia myös, ainakin jos on liitua millä piirtää: kaikessa oli aika reilusti Hongkongin lisää päällä, ja edullisemmin sitä shoppailee Suomessa – siitäkin huolimatta, että mokomat tuotteet kuitenkin todennäköisesti ovat mallia ”Made in Hong Kong”.

Piraattikamaakin olisi kyllä tarjolla, jos sellaiseen sielu taipuu. Aika överiä tämäkin.

Hongkong kaikessa hektisyydessään kyllä lopulta kääntyi hurmauksen puolelle. En voi sanoa rakastuneeni Hongkongiin, mutta pidin siitä silti tarpeeksi lähteäkseni sinne joskus uudelleen. En nyt ehkä varta vasten, mutta tällaisena välietappina ehdottomasti.


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba), Snapchatissa (@vidalocasari) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Save

Save

Save

Visuaaliset överit Hongkongissa 🇭🇰 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (15)

  • Ah, kuolin koti-ikävään <3 Hongkong on parhaat överit, mulla alkaa olla kaupungista kaameet vajarit <3

    • Haha, sun täytyy lähteä hakemaan täydennystä överisatsiin :D

  • Voi vitsi, Hongkong on kaupunki johon uskon rakastuvani ikihyviksi. Enää puuttuu se matka jolla pääsen todistamaan olleeni oikeassa... Olen varma, että kaupungissa on paljon sitä samaa mihin nyt tuppaan ylipäätään suurkaupungeissa rakastumaan, mutta omilla mausteilla. Aina parempi överit kuin vajarit :D

    • Oli kyllä mainio! Mutta jotenkin Singapore iski silti kovempaa. Toisaalta Singaporessa maistettu ruoka oli hirveää, kun taas Hongkongissa ruoka oli taivaallista. Hmm. Vaatii lisätutkimuksia. :D

      • Haha, tää on niin jännä - itsekin tykkään hirveesti Honkkarista ja Singaporesta molemmista, mutta mulla menee just toisinpäin, että Singaporessa ruoka oli maukasta, mutta Honkkarissa aivan hirveää :'D Taisi olla kyseessä enemmänkin kylläkin huono tuuri ja kiireessä & nälkäisenä valitut huonot paikat. Toisaalta, Singaporessa on todella suuri kiinalaisväestönosa, joten kiinalainen keittiö on fuusioiutunut myös sinne. Eli samoja "pork porridgeja" saa molemmista, yam! :D (sarkasmia, ettei jää epäselväksi :D)

        • Haha! Ehdotan, että molemmat käymme lisätutkimuskierroksella molemmissa kohteissa! :-D

  • Mulle ei ole vielä tuo Aasia-innostus kehittynyt... pari kaveria lomaili Kiinassa (vähän olosuhteiden pakosta) nyt heinäkuussa ja ihastuivat parissa päivässä myös Hong Kongiin. He olivat niin fiiliksissä, että siinä melkein vähän innostui itsekin. :)

    Upeita kuvia - tuollaiseksi mä jotenkin olen sen aina kuvitellutkin.

    • Mä luulen että Aasia-innostus on joidenkin kohdalla sellainen, joka pikku hiljaa hiipii luihin ja ytimiin.. :-D Mutta toistaiseksi mikään ei silti voita Lattareita. ;-)

  • Haha ihanaa miten oot kuvannut Hong Kongilaisia. Mä ihmettelin lähinnä siellä käydessäni miten kohteliaita ja hyvätapaisia ihmiset oli! Toisaalta mun vertailukohteena oli manner-Kiina eikä Bali että saattaa johtua siitäkin :D

    • Hahaa! Selkeästi siis vertailukohteella on vieläkin luultua suurempi merkitys! ;-) :D

  • Mining 48 981 $. GЕТ => https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc57c769f149911e7f0b/?hs=72b490a9fb822c05361d8ae10402e578& :

    kasja0

  • Transfer 51 198 $. GЕТ > https://forms.yandex.com/cloud/65db117cf47e73e3db6800ed?hs=72b490a9fb822c05361d8ae10402e578& :

    hcu8cb

  • Transfer 41 021 Dollars. Withdrаw =>> https://forms.yandex.com/cloud/65db117f2530c2eaad44077b?hs=72b490a9fb822c05361d8ae10402e578& :

    li0llp

  • Withdrawing 64 446 Dollars. GЕТ >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbzdm1049a9Z0emKevT9TDQ2Y_Vkb6F6pHmEyaBm3Q6UqyHUfuBc0AOIvgwl85XFuSnyTA/exec?hs=72b490a9fb822c05361d8ae10402e578& :

    0rd9gj

  • You have a gift from us. Take => https://script.google.com/macros/s/AKfycbw2rK8EUEieMdlizkBnO2g_23WdkRppTHl7e-7rqsDiYmg2gRra-sB2qjNgdHudTvL_Mw/exec?hs=72b490a9fb822c05361d8ae10402e578& :

    zdhzhq

Samantyylisiä