X

[REVIEW] Bungalow-majoitusta Amedissa: Santai Hotel Bali 🇮🇩

Santaissa tarjosi majoituksen bloginäkyvyyttä vastaan

Siinä missä Balin länsirannikkolla voi ihailla maailman upeimpia auringonlaskuja, on itäinen Bali paras paikka bongata vähintään yhtä mahtavia auringonnousuja.

Tai sitten voi tehdä kuten minä, eli nukkua vartin verran pommiin h-hetkestä, mutta ehtiä silti aamukävelylle rannalle.

Tämä onnistuu Hotelli Santaissa* Amedissa, sillä hotellin kuusi bungalowia sijaitsevat aivan rannan tuntumassa. Aaltojen kohinaa saa kuunnella läpi yön, ja kukonlaulun aikaan ilmestyy jokaisen bungalowin terassille aamutee. Santai on ehdottomasti Balia sieltä symppiksimmästä päästä.

Santain henkilökunta on superystävällistä, mutta balilaiseen tapaan ovat hekin surkeita arvioimaan etäisyyksiä – kyselimme lähintä kauppaa, ja meille pudisteltiin kauhistuneina päätä: aivan liian kaukana! Puolessa tunnissa ehkä ehditte sinne kävellen.

Ja koska henkilökunnan mielestä oli aivan liian kuuma lähettää meitä kävelemään, lastattiin J syvässä yhteisymmärryksessä mopon selkään, ja kiidätettiin erään työntekijän tarakalla kauppaan ja takaisin. Liikuttavaa avuliaisuutta! Mikään bensaraha tai tippi ei tietenkään kelvannut, ja tyyppi huristeli tiehensä, koska hänen työvuoronsa oli jo päättynyt.

Myöhemmin muuten vain kylänraitilla tallustellessamme selvisi, että kyseinen kauppa sijaitsee alle kymmenen minuutin kävelyn päässä hotellilta. Mutta koska balilaiset eivät kävele, luulevat he jokaista kävelymatkaa tuhatvuotiseksi taipaleeksi.

Hauskaa.

Santai sijaitsee sisarhotellinsa The Griyan kanssa samoilla kulmilla Bunutanin kylässä, ja sen suurin ylpeys on TripAdvisorin Bunutanin ravintoloiden listan kärjessä keikkuva ravintola Coconut.

Coconut tarjoaa sekä indo- että länkkäriruokaa, mutta parasta siellä ovat grillatut meriherkut. Itse söin lounaaksi valkosipulivoissa grillattuja rapuja, jotka kyllä oikeuttavat TripAdvisorin ykköspaikan. Coconutin keittiöpäällikkö on suomalainen Pasi Huusko.

Amedin söpöimmät bungalowit

Santaissa on bungaloweja kahdessa rivissä – osassa on näkymä uima-altaalle, osassa puutarhaan. Kuulemma uima-allasnäkymällä varustetut bungalowit ovat parempia, mutta ainakin maiseman puolesta oli kivempi olla ”puutarhan puolella”.

Puutarha todella olikin kuin pikkuinen sademetsä, jossa siritti jos jonkinlaista sirkkaa ja liskoa pitkin päivää. Hyttyset riitti pitämään poissa bungalowin vakiovarusteisiin kuuluva hyttyssavu – joskin balilaiset hyttyset ovat suomalaisiin serkkuihinsa verrattuna muutenkin aika nynnyjä. Vaikka kyllä sitä voi nynnyltäkin taudin saada, eli parempi kuitenkin suojautua.

Balilaiseen tyyliin kylppäri jälleen osittain ulkona. Siisti ja perusjutuilla varusteltu, mutta ei mitään eristyistä extraa. Ei tosin näillä hinnoilla tarvitsekaan.

Parasta bungalowissa on sen oma terassi ja siellä nautitut aamuteet. Niin, ja matkabloggaaja tietenkin arvostaa aina erityisen paljon terassille sijoitettua sähköpistoketta! Joku ehkä laittaisi siihen hyttyskarkottimen, mutta itse puuhailin terassilla blogihommia vielä pitkään sen jälkeen, kun kaikki muut olivat jo nukkumassa (tässä myös syy siihen, että missasin kameroineni auringonnousun, heh).

Bungalow tuoksuu aivan omanlaiselleen, ja aika tuntuu kuluvan ihanan hitaasti. Ehkä juuri tästä syystä suomalaisen matkatoimisto Aventurankin tarjoamassa Balin hyvinvointimatkassa majoitutaan nimenomaan Santaissa.

Vähän turhan tietoista toimintaa omaan makuun, mutta ymmärrän kyllä paikkavalinnan hyvin. ;-)

Uima-allas on pieni, mutta silti aivan riittävä – kuten sanottua, kyseessä on pieni hotelli, jossa vieraita ei ole tungokseksi asti. Happy houria vietetään täälläkin, ja mukavimmin tämä tuplajuomien aikakausi kuluu uima-altaalla kirjan kanssa.

Ja kun kirja loppuu, voi sen käydä tiputtamassa hotellin kirjahyllyyn, ja napata sieltä itselleen uutta luettavaa – näissä hyllyissä notkuu poikkeuksellisen laaja valikoima suomenkielistä kirjallisuutta, nyt myös minun sinne jättämäni Cecilia Samartinin Los Peregrinos.

Santai sopii rentoilijoille, aaltojen pauhusta nauttiville, pikkukylämeininkiä etsiville, sukeltajille, snorklaajille sekä yleisille bungalow-faneille. Hinnat eivät Santaissa päätä huimaa, mutta varausten kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Santaista järjestyvät kaikenlaiset palvelut autonkuljettajista kokkauskursseihin, snorklausvälinevuokrasta spa-hoitoihin ja mitä sitä nyt ikinä keksiikään. Jos viitsii. Ei ole pakko – joskus on hyvä ihan vain olla. ♥

Santai Hotel
Bunutan Village, Amed, Bali
www.santaibali.com

[REVIEW] Bungalow-majoitusta Amedissa: Santai Hotel Bali 🇮🇩 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (31)

  • Tuo paikka on just niin rauhallinen kuin kuvien tunnelmasta voi päätellä. Kukot kiekuu muuten niin hiljaisessa pikkukylässä. Amedia tuli ikävä pohjoisen ja etelän rannoilla. Tulen kyllä kurkkaamaan jos täältä löytyisi lisää Balin kokemuksia.

    • Bali kyllä hurmasi meidän molemmat, ja varsinkin Amed. Seuraavalla kerralla täytyy viettää siellä vähän enemmän aikaa kuin vain kolme päivää. ^__^

  • Voi miten kaunista!
    Noista välimatkoista tuli mieleen Costa Rica, jossa ei selkeästi käytetä mitään mittoja matkojen määrittelyyn. Ajankin arviointi heitti lyhyelläkin matkalla ehkä noin tunnilla. Hah :D Tosin positiivistahan oli, kun oli varautunut istumaan paikallisbussissa toista tuntia, ja oli perillä parissakymmenessä minuutissa :)

    • Haha, joo! Onneksi noissa maisemissa harvemmin on mihinkään kiire, niin ei niin paljon tuollaiset epämääräisyydet haittaa. Ja pääsipähän J mopon kyytiin... ;--D

  • Hahah tuo on kyllä niin totta, meidänkään ei olisi haluttu antaa kävellä lyhyitäkään matkoja! Auringonnousut on kieltämättä haasteellisia jos ei ole aamuvirkku. Rakastan Balilla ja muualla tropiikissa sitä sirkkojen sirinää! Hyttysistä vielä pakko sanoa, kun muistan että kyselit malariasta ennen reissua... Malariaahan siellä ei taida olla, mutta denguekuumetapaukset on isossa nousussa. Selvitin tämän siis viimeisenä päivänä kun olin hirveässä kuumeessa ja melkein varma, että nyt kuolen denguekuumeeseen, kun en itsepäisesti käyttänyt hyttysmyrkkyä koko matkalla ja olin täynnä paukamia. Eli kannattaa suojautua hyttysiltä kaiken varalta... :)

    • Joo, meillä lopulta sitten J perehtyi näihin hyttysasioihin ja itse menin vähän silleen että hohhoijaa... :--D Ilmeisesti se on jotenkin niin, että kolmea dengue-hyttystä kohden saattaa ehkä olla yksi malariahyttyskä jossain, ja silti ne on ihan nössöjä kaikki. Kyllä meillä hyttysmyrkyt oli käytössä, ja säästyttiin taudeilta. Hyvin meni siis. :-D

  • Vitsi, kun tää Amed jäikin kutkuttelemaan taannoiselta Balin reissulta ja harmittaa kyllä vähän, että se jäi kokematta! Muuten en ihan heti Balille olisi palaamassa, vaan lähtisin mieluummin lähisaarille mutta Amed jaksaa edelleen houkuttaa...:)

  • Ahh, ihana Bali <3 Ja nämä kuvat ovat niin kauniita, että tuli ihan ikävä tuolle kauniille saarelle. Minäkin valitsisin bungalowin mieluummin puutarha- kuin allasnäkymällä, sillä maisema toki on upeampi ja varmastikin suuremmalla todennäköisyydellä sijainti on rauhallisempi. Eihän tuollaisessa paratiisissa haluaisi edes muita ihmisiä nähdä! :D

    • Haha, myönnettäköön, että nautin kyllä täysin siemauksin juurikin tuosta, että ei ollut ruuhkaa tai meteliä tai mitään muitakaan häiriötekijöitä.

  • Mielenkiintoinen pointti tuo, että jos on auringonlaskuista tai -nousuista kiinnostunut, niin pitää - tietysti - hakeutua sopivalle puolelle saarta.

  • Itse bungalowit näyttävät juuri sellaiselta paikalta, jossa haluaisin Balilla asua. Rauhallista ja kaunista. Sen sijaan ranta näyttää vähän tylsältä... Samanlaiselta kuin Lovinassa, jota itse inhosin. Voi olla että olen vain traumatisoitunut. :D

    Mutta hyvä että kävit Balilla, tuli itsellekin pientä muistutusta siitä, ettei sitä paikkaa pidä vielä unohtaa.

    • Heh, no joo, ehkä olen itsekin enemmän hienohiekkaisten rantojen fani, mutta jokin tässäkin kyllä viehätti. Ehkä siihen liittyi myös se rauha ja autious - ei ketään muiat missään! Ihanaa. :D

  • Kaikki Bali-vinkit tulee just nyt hyvään käyttöön, kuukauden päästä sinne! :)

  • Voi vitsi, ihan sama täällä Thaimaassakin; kaikki matkat on liian pitkiä käveltäviksi ;). En ole vielä käynyt Balilla, mutta se on kohteena todennäköisesti muutaman kuukauden sisällä edessä, niin kuin Indonesia muutenkin. Täytyypä tutustua sun Indopostauksiin tarkemmin tässä hetimiten. Kiitos vinkeistä :)

    • Mä en ole käynyt Thaimaassa, mutta tekisi kyllä mieli päästä katsastamaan onko se todella niin ihana paikka kun huhutaan!

  • Oikein kivan näköinen Bungalow. Teillä tuntui reissulla oikein mainiot majoituspaikat olleen. Vaihtoehtoja täältä kyllä löytyy, joten vaikea valita! Meilläkin on osuneet hyvät vaihtoehdot, vaikkakin pari päivää oltiin vähän turhan kiireisessä turistikeskittymässä. Hotelli jees, alue ei niinkään. Tää meidän AirBnB on kyllä ollut ihan huippu huipulla paikalla.

    Toi kävelyn välttäminen taitaa olla kyllä tosi aasialaista. Vai onko kävelystä pitäminen sitten pohjoismaalaista/eurooppalaista? ;-p Me oltiin Jakartassa ja mun paikalliset kaverit tilas aina Grabin/taksin, vaikka kuljettiin jotain 500 metriä...

    • Hah, totta! Mehän niitä ollaan, jotka on lapsuudessaan hiihtäneet 30km matkan kouluun -40C pakkasessa! ;--D

Samantyylisiä