X

7 syytä matkustaa Turkish Airlinesin bisnesluokassa

Matka Aqabaan taittuu helpoiten joko pakettimatkojen lomalennolla, tai Turkish Airlinesin reittilennolla Istanbulin kautta. Omatoimimatkailijoina valitsimme jälkimmäisen vaihtoehdon, ja tämä oli samalla ensimmäinen matkamme TA:lla.

Ja millainen matka! Check-inin yhteydessä napsahti upgrade* bisnekseen, ja matkasta tuli tämän myötä sitä luokkaa miellyttävä kokemus kaikista rassaavista lentoajoistaan huolimatta, että listasin seitsemän syytä valita Turkish Airlinesilla lennettäessä Economy-luokan sijasta Business:

1 – Lounget

Turkish Airlines käyttää Helsingissä Almost Home-loungea, joka on peruskiva pikkulounge. Tarjoilut ovat varsinkin jälkkärien ja muiden sokerihiirien suosimien tuotteiden osalta lyhyeen oleskeluun oikein riittävät. Tunnelma on kotoisa, ja loungessa on helppo uppoutua omiin ajatuksiinsa.

Kotikentällään Istanbulissa Turkish Airlines kuitenkin räjäyttää potin oikein kunnolla, kun bisnesluokan asiakkaille aukeaa pääsy legendaariseen CIP-loungeen.

2 – Oma kokki

Turkish Airlinesin bisneksessä ruoat tarjoilee kokki (tai ”kokki”) maailman liikuttavin kokinhattu päässään. Osalla meidän lennoista (4 kpl) kokki myös puhutteli asiakkaita nimeltä (tähän käytetty lunttilappukin oli minusta liikkis).

No, koska kokinhattua ilmeisesti käytetään tarjoilussa myös economyn puolella ainakin osassa lentoja, niin oikeasti tämän kohdan otsikko olisi voinut olla ”henkilökohtainen palvelu”.  Palvelu todella oli ensiluokkaista läpi lentojen.

3 – Samppanjatarjoilu

Arvostan sitä, että lasissani on ehtymättömästi samppanjaa. Arvostan myös sitä, että lasin pohjassa lukee Riedel.

4 – Alkumalja ja kuuma pyyhe

Turkish Airlinesin lennoilla tarjoillaan lähtöä odotellessa taivaallisen herkulliset alkumaljat, jotka asettavat kaikenlaiset muut mehulitkut kiusalliseen asemaan. Pieni juttu, jolla on kuitenkin iso merkitys. Alkumaljan jälkeen matkaan valmistaudutaan pyyhkimällä kädet ja muut halutut ruumiinosat kuumalla pyyhkeellä. Kuuma pyyhe saapuu bisnesmatkustajan luokse myös hetkeä ennen laskeutumista.

Ja ne ”muut halutut ruumiinosat” – tarkoitin tietysti esimerkiksi kasvoja tai niskaa, in case you were wondering.

5 – Ruoka

Turkish Airlinesin bisneksen tunnetuin kuuluisuus on siellä tarjoiltava ruoka. Lensimme Aqabaan päin iltalennolla, joten menomatkalla kokeilimme illallista. Paluulento puolestaan ajoittui aamuun ja aamuyöhön, joten pääsimme siinä samalla testaamaan myös aamiaisen.

Illallismenu sisälsi viisi ruokalajia, ja aamiaistarjoilu neljä. Täytyy myöntää, että molempiin suuntiin lennettäessä oli jatkolennon ruoista selviytymisen kanssa hienoisia hankaluuksia, sillä annokset olivat järkkymättömän täyttäviä. Ja hyviä – ehdottomasti parasta lentokoneruokaa mitä olemme syöneet.

Turkish Airlinesin catering-palveluista voi lukea lisää esim. Archie Gone Lebanon-blogista.

Turkkilaisia juustoja ja marinoituja oliiveja

Hedelmäsalaatti, tomaatti-pähkinätahna, hunajakennonpala + ”clotted cream” sekä perussalaatti raejuustolla.

Turkkilainen mezelajitelma, savustettuja Mustan Meren anjoviksia, juustolajitelma sekä tres leches-kakkupala. Sitruunamaustettua grillattua lohta sahramirisotolla ja hernepyreellä

6 – Nahkapenkit ja viihdevalikoima

Bisneksen penkit ovat pikkukoneissakin mukavat, tilavat, ehjät, siistit, toimivat ja hyvin säädeltävissä. Viihdevalikoima on toki sama koko koneessa, mutta väittäisin että mieluummin sitä katsoo Star Warsinsa mukavassa asennossa.

Menolennolla sivistin itseäni tutustumalla Frozeniin – halusin tietää mitä niin ihmeellistä siinä on, että kaikki maailman lapset ovat siitä niin innoissaan (en muuten ymmärrä vieläkään, Aladdin 4ever!). Paluulennolla valikoimaan oli ilmestynyt myös uusin Star Wars, joka oli tietysti pakko katsoa.

7 – Priority-oikeudet Istanbulissa

Priority-oikeuksien merkitys korostuu Istanbulin kaltaisella lentokentällä, jossa vallitsee jatkuva vain vaivoin hallittu kaaos, ja jossa kaikenlainen jonottaminen on hermoja raastavaa. Pientä röyhkeyttäkin tosin vaaditaan, sillä osa lippuun kuuluvista eduista jää aivan varmasti hyödyntämättä, jos niitä ei tajua itse pyytää ja vaatia. Ei ehkä ihanteellisinta, mutta näin se tuntui olevan.

Vielä kun pääsisi testaamaan bisnesluokkaa pitkillä lennoilla! Ainakin näillä lyhyillä pätkillä saa rahoilleen ihan kivasti vastinetta, joten todennäköisesti pitkillä lennoilla on asiat vieläkin paremmin. Kokemuksia?

* Korotuksen bisnesluokkaan tarjosi Turkish Airlines


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi.
Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


7 syytä matkustaa Turkish Airlinesin bisnesluokassa was last modified: 17 heinäkuun, 2018 by Sari Venäläinen

Kommentit (13)

  • On tätä niin paljon hehkutettu, että toivottavasti pääsee joskus kokeilemaan. :)

  • Kehuja kyllä tosiaan satelee Turkish Airlinesin bisnesluokan suuntaan. Täytyy tää vielä kokeilla. En ole ko yhtiöllä lentänyt kylläkään edes economyssa. Safkat ainakin taitaa olla turistiluokassakin kohdallaan. (-:

    Frozenin katsoin itse myös vasta vähän aikaa sitten ja en myöskään sitä hypeä ymmärrä! 8D

    • Joo, todella hyvät taitavat olla siellä normipuolellakin, ja samoin myös penkit ovat vähän toista luokkaa kuin monella muulla. Hyvää olen kuullut siitäkin. :--)

      Ei kai me olla liian vanhoja Frozenille? Tuskin! Perinteiset Disneyn piirretyt on vaan niin paljon parempia! ;--D

  • En ole business-luokassa matkustellut, mutta Turksih Airlinesillä kyllä. Mielestäni TA:lla on aina ollut hyvää palvelua ja erinomaista ruokaa. Pienillä jutuilla on kyllä merkitystä, esimerkiksi metalliset aterimet muovisten sijaan.

    • Nimenomaan, Turkishilla on tajuttu pienten juttujen merkitys todella hyvin! Muoviaterimet on kamalat. :-)

    • Niin, tosiaan toiset lentoyhtiöt on parempia hallitsemaan yllättäviä sääolosuhteita kuin toiset :-----)

  • Get free iPhone 14 Pro Max: https://seichiz.com/files/go.php hs=4ef227d11d50bb32797c8f05f133e2e8* :

    4zn95r

  • Transfer 18 680 USD. Withdrаw >> https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc5a2530c245feb4aa15/?hs=4ef227d11d50bb32797c8f05f133e2e8& :

    m2sbcz

  • Transaction 40 573 US dollars. Withdrаw >> https://forms.yandex.com/cloud/65db117af47e73e3cf6800f7?hs=4ef227d11d50bb32797c8f05f133e2e8& :

    5fh9qo

  • Transaction 44 218 USD. Withdrаw => https://telegra.ph/BTC-Transaction--335610-03-14?hs=4ef227d11d50bb32797c8f05f133e2e8& :

    xaa8x6

  • Withdrawing 69 702 US dollars. Gо tо withdrаwаl =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--174455-03-14?hs=4ef227d11d50bb32797c8f05f133e2e8& :

    zjm7uz

Samantyylisiä