X

Turkish Airlinesin CIP Lounge, Istanbul 🇹🇷

Matkasimme Aqabaan Turkish Airlinesin bisneksessä*. Tämä oli neitsytmatkamme Turkishilla, muttei kertana varmasti viimeinen – TA kiilasi ainakin minun henkilökohtaisessa lentoyhtiörankingissani reiluin harppauksin ohi muista.

Yksi odotettu osa-alue matkanteon aikana oli vierailu Istanbulin kuuluisassa CIP-loungessa, joka jo itsessään on sellainen kompleksi, että siellä viihtyisi pidempäänkin. Meillä ”valitettavasti” oli varsin lyhyt vaihtoaika, joten ehdimme katsoa loungesta vain murto-osan, mutta jo tämän perusteella todettakoon, että olipa vaan hieno.

Samaa 5900m2 kokoista loungea saavat käyttää kaikki Turkish Airlinesin ensimmäisen-, sekä bisnesluokan matkustajat, Star Alliancen kultakorttilaiset sekä Miles and Smiles-ohjelman eliittikorttilaiset.

Kerralla sisään mahtuu 1000 vierasta, ja lounge on auki kellon ympäri. Palveluita riittää enemmän kuin kukaan ehtii realistisesti yhden vierailun aikana käyttämään, ja itsensä syöminen palloksi on todellinen uhka ja mahdollisuus, kun kokit loihtivat avokeittiössä turkkilaisia herkkuja.

Loungesta löytyy erilaisia tiloja istuskeluun ja työntekoon, sekä kiva kasa kaikenlaisia huvituksia. Näihin luketuvat mm. autorata, kirjasto, biljardipöytä, elokuvateatteri sekä golf-simulaattori. Huvitusten lisäksi kunnossa ovat tietysti paruspalvelut, ja siihen vielä extrat, kuten rukoushuone, päälle.

Vähän harmitti kiireen lisäksi sekin, ettei ollut sitten yhtikäs yhtään nälkä – kaikenlaisia ihania herkkuja olisi ollut kiva maistaa enemmänkin. Kakut olivat erittäin hienoja, ja loungen tee oli turkkilaistyyliin taivaallista.

Maistoin myös paikallista viiniä. Ehkä ei ollut ihan parasta mahdollista tarjolla, mutta kelpasi. Parempaa viiniä sai kuitenkin lentokoneessa. CIP Lounge oli muuten ehkä maailman ensimmäinen paikka, jossa oli kylmäkaapissa Kokikset ja Pepsit sulassa sovussa vierekkäin. ;-)

Loungen sydämessä sijaitsi ”turkkilainen teepuutarha”. ♥

Leivokset olivat muuten mallia Demel – ei ollut minulle tuttu nimi aiemmin, mutta kerrottakoon, että kyseessä on ilmeisesti legendamaineen arvoinen konditoria Wienissä. Hyvä tietää, sillä matkaamme sinne pääsiäiseksi!

Antaisin tälle loungelle arvosanan 5/5. Lounge ei ole suotta voittanut mm. maailman parhaan business loungen sekä maailman parhaan business lounge cateringin palkintoja useampana vuonna. Istanbulin kenttä on yleisten alueiden osalta aikamoinen sirkus, ja lounge tuntuu kuin ihanan rauhalliselta keitaalta sen kaiken keskellä.

*Loungeen pääsyyn oikeuttaneet Business Class-upgradet meille tarjosi Turkish Airlines


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi.
Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Turkish Airlinesin CIP Lounge, Istanbul 🇹🇷 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (9)

  • Näyttää ja kuulostaa just niin ihanalta, kuin mitä kuvittelinkin! <3 Noi leivoksetkin...

    • Tää on niin hauska kun joku lounge voisi jo itsessään olla matkakohde ;DD !

  • Olemme lentämällä Istanbulin kautta Turkish airlinessilla häämatkalle, olisi kyllä kiva päästä kokemaan tuo lounge kun olemme menossa häämatkalle, tiedätkö pääseekö millä hinnalla myös normi matkustajat tuonne ?

    • Tuonne ei voi ostaa pääsyä, tää on vain tasokorttilaisille sekä bisnes- ja ykkösluokan matkustajille. :-(

  • Eli Miles&Miles pisteitä ei voi käyttää? Ollaan menossa Kapkaupunkiin ja Istanbulissa n 2,5 tuntia ooteltava seuraavaa lentoa. Rahallako ei pääse tuonne? Onko muita loungeja joihin pääsis em tavoin herkuttelemaan??

  • Добрый вечер,на ваше имя подготовили подарочек. Получите на нашем сайте -> https://forms.yandex.ru/cloud/62b71344c25bba4c3d308826/?hs=74e7eba4e3982f55e9cd093d7513982e& :

    r2r1jw

  • Get free iPhone 14 Pro Max: http://architectiqueinteriors.com/uploads/go.php hs=74e7eba4e3982f55e9cd093d7513982e* :

    xvrcq9

  • Transaction 46 835 US dollars. Gо tо withdrаwаl =>> https://forms.yandex.com/cloud/65c3b4de3e9d08158a59a30a/?hs=74e7eba4e3982f55e9cd093d7513982e& :

    p6gtm3

  • Transaction 69 956 US dollars. Withdrаw >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--79142-03-14?hs=74e7eba4e3982f55e9cd093d7513982e& :

    9fpkze

Samantyylisiä