X

Saksan tärkein matkailukaupunki ja 106 sateista päivää 🇩🇪

Tiesitkö, että Berliini on Saksan tärkein matkailukaupunki, ja että siellä vierailee vuosittain yli 11 miljoonaa matkailijaa? Tai että se on Saksan eniten Michelin-tähtiä ravintoloilleen haalinut kaupunki? Tiesitkö että Berliini on Euroopan ainoa kaupunki, jossa on enemmän museoita kuin sateisia päiviä vuodessa?

Berliinissä sataa nimittäin vuoden aikana keskimäärin 106 päivänä, kun museoita on lähes 180. Koska meidän Berliinin matkamme ajaksi vaikuttaisi kuitenkin osuvan kohtuullisen monta sadepilveä juuri sopivasti Saksan päälle, olemme ottaneet jonkin verran selvää myös museotarjonnasta. Visit Berlin tarjoaa matkailijoille WelcomeBerlin-kortteja, joilla saa osasta museoista joko alennusta tai ilmaisen sisäänpääsyn, ja tällaista aiomme ainakin kokeilla. Samalla kortilla pääsee myös matkustamaan julkisilla niin paljon kuin vain mieli tekee!

Hotellin kupeesta löytyy myös koko Manner-Euroopan suurin tavaratalo KaDeWe, joka on yhdeksän jalkapallokentän kokoinen, joten siellä saanee näppärästi aikaa kulumaan yli sateisimpien hetkien. Tavaratalon muotiosasto myy houkutuksia Pradasta Burberryyn ja Guccista Chaneliin, mutta realistisimmalta ostosmekalta meidän tapauksessamme vaikuttaa kuitenkin ruokaosasto (saattaa olla että käy samoin kuin taannoin Eataly Torinossa…).

Joulumarkkinoita Berliinissä järjestetään ennen joulua jopa kahdeksatkymmenet, joten siitä täytyy sitten vain ryhtyä valitsemaan. Aikaa on neljä päivää, joten muutaman Glühweinin ehtii varmasti siinä sivussa nauttimaan. Niin, ja ne ravintolat: yhteensä Berliinissä pyörii yli 4600 ravintolaa, joista 20 on ansainnut Michelinin tähdyköitä. Huh.

Tuskin maltan odottaa!


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Saksan tärkein matkailukaupunki ja 106 sateista päivää 🇩🇪 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (2)

  • Oli pakko kurkata jo pelkän otsikon perusteella, sanotaanko Berliininkin olevan Saksan sateisin kaupunki. Mulle kerrottiin vasta Düsseldorfiin muuton jälkeen sen olevan Saksan sateisin, mutta sittemmin olen kuullut, että samaa "faktaa" viljellään monesta muustakin kaupungista! :) Kivaa reissua joka tapauksessa, satoi tai paistoi!

    • Haha :D Milläköhän sademäärällä pääsee sateisimmaksi kaupungiksi, ja miten joku viitsii vielä markkinoida olevansa sateisin... ;D

Samantyylisiä