X

10 kuvaa maailmalta vol. 2

Toukokuussa osallistuin edelliseen 10 kuvan haasteeseen, ja esitin samalla vienon toiveen haasteen jatko-osasta. Sellainen pyörähtikin kaikeksi onneksi jälleen kerran käyntiin, ja pääsin tutkimusmatkalle arkistoihini. Tässä siis 10 randomia kuvaa maailman matkoilta:

1. Kuva täydellisestä hetkestä

Tämä kuva on meidän ekalta yhteiseltä road tripiltä Norjasta. Kahvinkeittoa joen rannassa hetki ennen auringonlaskua. ♥

2. Perinteinen turistikuva

Kovin perinteinen turrekuva Meksikon omasta gringolandiasta, Cancúnin kupeessa sijaitsevasta Xcaretista. Tuolla samalla reissulla kierrettiin mm. kaikki Jukatanin niemimaan tärkeimmät Maya-kulttuurin tapahtumapaikat.

3. Kuva mahdollisimman kaukaa

Taitaa olla niin, että Galapagossaaret ovat maantieteellisesti Suomesta katsottuna kaukaisin paikka, jossa olen ollut. Tämä kuva on jostakin Isabela-saaren rantakalliolta.

4. Suurkaupungin sykettä

Kaunis, rakas Lima Limón. Limassa asuu n. 8,5 miljoonaa ihmistä, ja siellä on kova kuhina ja syke päällä jatkuvasti.

5. Zzz – matkustaminen väsyttää

Aina ei ole kysymys fyysisestä väsymyksestä…. Kuva Mont Blancin juurelta ranskalaiselta leirintäalueelta.

6. Auringonlasku

Tämäkin kuva on Galapagossaarilta. Kuvassa lentävä lintu oli muistaakseni pelikaani. ♥

7. Herkuttelu olennaisena osana reissuja

Herkuttelu todellakin ON yksi olennaisimpia osia matkailua. Kuvassa alkuruoka ravintola Smörissä, Turussa. Yksi parhaimmista ravintolakokemuksista Suomessa!

8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys

Chichén Itzá. Itse kohteessa ei tosin ole vikaa tai petyttävää, mutta koko alueella on jatkuvasti käynnissä kestämätön turistihulabaloo, joka latistaa kovasti tunnelmaa. Kaupustelijat häiritsevät, ja ihmiset tungeksivat sisäänkäynnillä. Historiallisesti Chichén Itzá kuitenkin on aivan mieletön paikka, ja kyllä siellä kannattaa kaikista lieveilmiöistä huolimatta piipahtaa, jos liikkuu noilla main.

9. ”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen” -kuva

Halusin ottaa auringonlaskukuvia läheiseltä kalliolta. Valon määrä on kuitenkin näin syksyisin varsin rajallinen, joten lähdin kuvaa varten ajoissa töistä, käytin koiran pikavauhtia ulkona, pakkasin kamerat, jalustimet ja selfiestickin (!!) reppuun ja riensin juoksujalkaa kalliolle. Ei kuulosta kovinkaan suurelta urheilusuoritukselta, mutta vaati kyllä ehkä keskimääräistä enemmän viitseliäisyyttä. Onneksi lopputuloskin oli aikamoisen mahtava. Niin, ja lopulta jäi vielä aikaa ottaa tällainen metakuvaselfie! Onneksi, koska muuten en olisi keksinyt tähän yhtikäs mitään.

 10. Kuva roadtripiltä

No näitähän riittää! Kuva on Itävallasta, Nenzingin kylästä.
Ps. Kaikki tämän kesän road tripin postaukset ova kootusti luettavissa täällä.


Haasteeseen saa osallistua kuka tahansa, eikä mitään erityisiä haasteita tarvita. Itse haastan kuitenkin mukaan Kohteena Maailma-blogin Ramin – poden nimittäin hirvittävää syyllisyyttä siitä, etten ole vielä ehtinyt vastaamaan häneltä minulle päin tulleisiin haasteisiin. Tämä tasatkoon tilannetta. ;)

Osallistumisohjeet löytyvät Journey Diary-blogista.


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


10 kuvaa maailmalta vol. 2 was last modified: 22 marraskuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (8)

  • Chichén Itzássa en ole käynyt ja olen ymmärtänyt sen olevan ehdottomasti Tulumia komeampi, mutta Tulumiin olin niin pettynyt, että en taida muita Maya-raunioita tarvita elämääni. Galapagossaarten mainitseminen kielletty. Nostaa liikaa tahtotilaa. :)

    • Historiallisesti nämä ovat kyllä mielettömiä paikkoja, lähinnä minua häiritsi se kamala ryysis ja kaupustelijat joita inhoan. :) Galapagossaaret! Ihana paikka, lunnimieltymyksestä päätellen saattaisit arvostaa sinijalkaisia lokkeja....

  • Kiitos Sari haasteesta! Otetaan ohjelmaan postaus, ennen joulua lupaan siihen tarttua :-)

    Tässä postauksessa mainitut Tulum ja Chitzen Itza tulee olemaan seuraavat kaksi postaustani, Tulum pitäisi saada aikaiseksi tänään :-) Tosiaan näissä kaikissa maya-nähtävyyksissä turisteja riittää, mutta siitäkin huolimatta ehdottomasti käymisen arvoisia kohteita!

    • Juu, historiansa puolesta nuo ovat niin merkittäviä paikkoja ettei kannata jättää välistä. Silti minusta kiinnostavampia ovat monet Etelä-Amerikan kadonneet kulttuurit. :)

      • Totta tuokin, itselle nämä kadonneet kulttuurit ja niiden paikat on vielä täysin vieraita. Cusco ja Macchu Picchu nyt olisi ensin nähtävä...

  • Hienoja matkoja olette tehneet niissä maisemissa, joista itse vasta haaveilen. Löytyykö Galapagossaarista lisää juttua? olen joskus haaveillut, että Perun matkalla voisi käydä sielläkin. Ilmeisesti vaan melkoisen kallista ja aikaa olisi matkantekoon syytä varata....ja sitä duunarin on vaikea välillä ottaa.

Samantyylisiä