X

Viikko lomaan!

Mistä tietää että lomaan on aikaa enää viikko? Ainakin siitä, kun näkee ensimmäsen ”apua, unohdin kaikki matkatavarani”-unensa! Viime yönä olin jo päässyt menestyksekkäästi lentokentälle, kun huomasin siellä yllättäen unohtaneeni käsimatkatavarat kotiin. Lennon lähtöön oli aikaa enää tunti, ja yhtäkkiä kaikki puhuivat ainoastaan italiaa. Lopulta eksyimme kellariin, joka olikin todellisuudessa sairaala!

Herättyäni päätin ryhtyä unesta inspiroituneena tekemään pakkauslistaa kaikesta siitä, mitä tarvitsemme mukaan kolmen viikon road tripille Keski-Eurooppaan. Tällä kertaa meillä on lähdössä mukaan minun näkövinkkelistäni katsottuna kauhean iso määrä tavaraa, mutta ei onneksi kuitenkaan mitään turhaa. Olisi tietysti helpompaa, jos yöpyisimme VAIN hotelleissa tai VAIN leirintäalueilla, mutta koska olemme päättäneet käyttää molempia, joudumme tietysti ottamaan sen huomioon myös varusteiluissa.

Reittivalinnan vuoksi joudumme myös ottamaan ehkä keskimääräistä enemmän mukaan eri olosuhteiden vaatteita, koska on syytä olettaa että vuorilla on viileämpää ja kaupungeissa kuumaa. Jälkimmäisestä innostuneena kävin tietysti shoppailemassa pari uutta kesämekkoa, ja nyt pitäisi jotenkin ostata päättää, että kuinka monta mekkoa sitä oikeastaan matkalla ehtii käyttää…. Eräjormavarusteiden kanssa on onneksi helpompaa, kun mitään varsinaisia kylmän kelin varusteita ei tällä kertaa tarvita.

Palaan pakkausasioiden kanssa linjoille, kunhan pääsen listan kanssa puusta pitkään. Olisi kiva jos saisi kehitettyä jonkun hyvän pakkaussysteemin, koska olen viime aikoina lipsunut kovasti sellaiseen huolettomaan pakkausmoodiin, jossa vain napataan mukaan kaikkea tarpeellista ja turhaa sekaisin.

Sain muuten J:ltä aikaisena synttärilahjana Suunto Ambit3-kellon. Matkablogeissa on puhuttu kevään aikana jonkun verran merkkiuskollisuudesta, mutta koska en vieläkään itse suostu myöntämään olevani kovinkaan bränditietoinen (hah!), niin tyydyn vain hiljaisesti tirskumaan tämän näyn edessä:

En tiedä missä kohtaa tämä alkaa mennä huvittavan puolelta noloksi, mutta ilmeisesti tämä on hyvä ikä siirtyä käyttämään samanlaisia windstoppereita ja muutenkin pukeutumaan samalla tavalla. Toisaalta kyllähän tämä pakkaamista helpottaa, kun täytyy tarkistaa onko kaikkea varmasti kaksin kappalein. ;D

Olisiko lukijakunnalla heittää jotain kivoja pakkausvinkkejä ja/tai linkkejä pakkausvinkkipostauksiin?

Viikko lomaan! was last modified: 13 joulukuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (28)

  • Äh, mäkin oon huoleton pakkailija. Vähän liiankin huoleton. En muista, milloin olisin viimeksi muistanut esimerkiksi hammasharjan ottaa mukaan. No, onneksi niitä nyt saa joka paikasta. Pitäisikin varmaan raapustella joku pakkauspostaus lähoiaikoina. :)

    • Hammasharja on vaikea, kun sitä tarvitsee yleensä aina aamulla vielä ennen lähtöä, eikä sitä voi pakata valmiiksi :D Ja raapustele ihmeessä, pakkausasiat on mielenkiintoisia!

  • Hahah, tekstiilikaksoset :). Minulla ei ole valitettavasti antaa mitään pakkailuvinkkejä. Itse teen listaa sitä mukaa kun pakkaan, eli kirjoitan ylös ne vaatteet ja kamat, jotka olen laukkuun jo laittanut. Lopuksi tsekkaan, mitä mahtaa puuttua ja mitä olen tunkenut kassiin ihan turhaan :)

    • Mä en ikinä selviytyisi tuosta pakkaamisen kanssa samaan aikaan asioiden ylös kirjaamisesta, vaikka se voisi olla ihan hyvä systeemi myös! :D

  • No ei ole hirmu hyviä pakkausvinkkejä. Perjantaina kun lensin viimeksi (tosin vain Suomessa) niin pakkasin siinä samalla kun piti jo lähteä. Lähes samalla kaavalla on tehty reissut maailman toiselle laidalle saakka. Ehkä minun pitäisi myös lukea niitä vinkkipostauksia =D!! P.S. Hyvää lomaa!

    • Mä lähdin kerran "pienessä kiireessä" Portugaliin, ja pakkasin vahingossa mukaan PELKKIÄ likaisia vaatteita!! En todellakaan tiedä miten se onnistui. :D

  • Minä olen hyvä pakkaamaan reissulle mukaan mekkoja! Tällekin matkalle taisi päästä sen kymmennen mekkoa :D. Ja koska en osannut valita, mitä kirjaa haluaisin reissussa lukea, taisin ottaa kirjojakin mukaan 7. Mies vähän sanoikin, kun kantoi matkalaukkuni autoon, että aika painava tää sun laukku. Mitenköhän tuliaiset mahtuu mun valmiiks niin täyteen laukkuun… Italiasta kun olisi pakko ainakin jotkin ihanat sandaalit ostaa, ja tietysti pastaa, mausteita, limoncelloa, sitruunahunajaa, sitruunakarkkeja… :) Ihanaa matkaa sinulle Sari!

    • :D :D ! Mun ainoa hyvä pakkausvinkki on, että kannattaa ottaa mukaan jotain vanhoja ja huonoja pyyhkeitä (jos siis tarvitsee pyyhe ottaa mukaan), ja ne voi sitten loman lopuksi hylätä, jolloin laukusta vapautuu tilaa tuliaisille ja muille ostoksille! Mutta nyt me ollaan jo valitettavasti hylätty kaikki meidän huonot pyyhkeet maailmalle, joten en tiedä miten tässä nyt pitäisi sitten edetä.......

      Kiitos!

  • Toinen huoleton matkailija ilmoittautuu! Huomaan jostain syystä melkein joka kerta unohtaneeni jotain, onneksi en kuitenkaan ikinä oo unohtanut mitään sellaista, mitä ei helposti saisi halvalla paikan päältä. Kivoja matkasuunnitelmia teille! :)

    • Siinäpä se, harvoin jonkun jutun unohtaminen on katastrofi :) Kiitos!

  • Kiitos linkkauksesta :-)
    Nuo erilaisiin paikkoihin tai erilaisiin sääolosuhteisiin samalla matkalla vievät reissut ovat kyllä pakkauksen osalta vaativimpia. Itselleni tulee mieleen kohta jo parin vuoden takainen maailmanympärysreissumme, jossa lämpötilat menivät Kuuban yli 30 asteesta, Uuden-Seelannin eteläosien alle 10 asteeseen ja Japanin melko viileään syksyyn. Ota sitten sopivasti kaikkea, kun tarvitsisit melkein talvesta kesään varusteita!

    • Ja sitten vielä jos sattuu olemaan sellainen vilukissa kuin minä, niin kaikkiin alle 20-asteiseen sääolosuhteisiin tarvitaan helposti kolminkertainen määrä vaatteita normaali-ihmisiin verrattuna. Viimeksi tänään hytistelin koirapuistossa kahden takkini alla, kun helleasuun sonnustautunut rouva valitteli miten kuumasti aurinko porottaa!

  • Tästä samaisesta aiheesta olikin vähän aikaa sitten jossain toisessa blogissa, mutta missä, niin en luonnollisesti sitä enää muista.

    Itsellä pakkausvinkkinä on se, että mulla on kännykässä lista mitkä tarvitaan joka reissulle mukaan ja sitten tiettyjen vaatteiden määrää vaihtelen sen mukaan monenko päivän reissu on kyseessä. Näin olen pystyn viikon reissulle pakkaan vartissa tavarat, jos on pakko. Tätä helpottaa myös se, että matkalla tarvittavat hygieniatuotteet on pakattu erikseen valmiiksi eli en niitä käytä kotona ollenkaan.

    Toinen mikä helpottaa pakkaamista on se, että keräilen sellaisia vaatteita jotka ovat valmiina kierrätykseen matkojen välillä valmiiksi hyllyyn. Otan näitä kuteita sitten mukaan reissuille ja jätän ne sitten sinne kierrätykseen. Näin ollen 95% reissuista mennessä on painavammat tavarat kuin tullessa, sillä matkoilta en juuri mitään koskaan osta ellen sitä muutenkin tarvitsisi.

    • Hmm, olisihan se kätevää jos voisi ylläpitää kahta varastoa meikkejä ja muita, niin ne saisi aina napattua mukaan, mutta en jotenkin näe itseäni noin järjestelmällisen toiminnan kimpussa. :D MUTTA olen nyt suurella uurastuksella saanut aikaa hienon pakkauslistan, jota voi toivottavasti jatkossa soveltaa kaikkiin matkoihin! ;)

      Tuo vaatehomma on aika jees, mutta mulle kyllä kävisi varmaan niin että kun toteaisin jonkun vaatteen kierrätysvalmiiksi, niin tuskin haluaisin enää pitää sitä siellä matkalla päällä. Kuten tuossa aiemmin kirjoitin, niinn pyyhkeiden kanssa käytän just tätä samaa taktiikkaa, mutta nyt meillä ei enää ole yhtään huonoja pyyhkeitä jäljellä. :D

  • Pakkausvinkkejä ei ole antaa muuten kuin että Milanossa noissa yli 30 asteen lämpötiloissa pari päivää hikoiltuani muistin taas kuinka pirun kuuma voikaan olla. Ja kuinka ahdistavilta vaatteet saattaakaan tuntua! Eli tulet tarvitsemaan ainakin jotain mahdollisimman vilpoista ja ohutta vaatetta :)

    Noi teidän pariskuntavaatteet on söpöt :D

    • Munkin mielestä on söpöt, mutta J:n mielestä tässä nolataan häntä?! ;) ;) ;)

      Mä ostin noi kesämekot just tuolla Milanon verukkeella, että siellä tarvitaan kevyitä ja ohuita vaatteita, jotka ovat kaiken lisäksi tyylikkäät! ;) Toisaalta mulla on harvoin ongelmia kuumuuden kanssa, kylmyys taas tuottaa päänvaivaa ihan päivittäin...

  • Voih, noi lentokenttäunet tulee mullakin monesti ennen matkoja. Siinä unessa aina unohtaa jotain tavaraa tai pakkailee niin tohinassa himassa, että missaa lennon. :-p

    Ei vitsi mitkä mätsäävät asut teillä! Ihana! :-)

    Pakkausvinkkejä oon huono antamaan, mut ainakin itte rullaan kaikki vaatteet, niin säästää tilaa. Pakkaa mieluummin liian vähän kuin liikaa, koska periltä voi aina ostaa vaikka mitä! :-)

    • Mun yhdessä unessa Helsinki-Vantaa oli muuttunut temppuradaksi, enkä koskaan ehtinyt lähtöportille asti. :D

      Mä oon myös aina rullannut vaatteet, ja se tosiaankin on parempi tapa kuin tavallinen viikkaus! Mä yritän nyt tällä reissulla vähän höllentää mun pipoa siinä suhteessa, että ostaisinkin jotain - yleensä sniiduilen ihan viimeiseen asti enkä raaski ostaa mitään, sitten harmittelen kotona miten kiva joku juttu ois ollut.... :D

  • Jos jotakin unohtaa, sen voi matkan varrelta ostaa! Haha, nauroin teidän tuulipukupariskunta-kuvalle :D Meillä on myös miehen kanssa samanlaiset (mutta onneksi eriväriset) Haglöfsin tuulitakit. Meinattiin ostaa samanväriset Converset ennen hänen lähtöä Peruun, mutta oli pakko ostaa eriväriset. Menee jo liikaa pariskunta-asusteiksi kun työpaikan puolestakin saadaan samanlaisia fleecejä jo käyttöön :D
    Ja hei, fiilistelypostaukset on parhaita!

    • J:n sisko uhkasi tilata meille jonkun eläkeläisten lehden, miksiköhän?! Hah. ;)

      Mä olen aivan järjetön Haglöfs-fani, mutta J ei onneksi - muuten tää menis varmaan ihan överiksi kun oltaisiin päästä varpaisiin samanlaisissa vermeissä. :D Tosin tuosta teidän fleecehommasta tuli mieleen, että pitäisköhän mun alkaa pukea J vielä meidän firman logotuotteisiin, mainio ilmainen ympäriinsä kulkeva mainospaikka!

Samantyylisiä