X

Kaunis sydän ja 15 kirjaa

Olen harmitellut viime vuodet paljon sitä, kuinka ei ole oikein ollut aikaa lukea kirjoja entiseen tahtiin. On ollut opiskelua, ulkomailla asumista, töitä opiskelun ohella ja kaikkea muuta sellaista, jonka jälkeen yli jäävä aika on yksinkertaisesti käytetty johonkin muuhun.

Nyt kuitenkin tilanne on kääntynyt sillä tavoin päälaelleen, että aikaa hyville kirjoille alkaisi jälleen olla. Todellinen ongelma on ajanpuutteen sijaan nykyisin keskittymisen kanssa, ja lukeminen on välillä aika pätkittäistä. Olen kuitenkin mm. Annikan Kirjavuosi 2014-postauksen innoittamana päättänyt itsekin asettaa itselleni tavoitteen tälle vuodelle: 15 kirjaa! Se lienee ihan realistinen tavoite tässä vaiheessa, vaikka aiemmin saatoin hyvinkin lukea kirjan tai kaksi viikossa. Nyt kun kirjojen kahlaaminen täytyy tietyllä tavalla opetella uudelleen, en rohkene asettaa tällä erää tavoitetta tuon korkeammalle. Jos tavoite lopulta ylittyy, niin sehän on vain hyvä juttu!

Ensimmäinen kirja listallani on tänä vuonna ollut joululahjaksi saamani kuubalaisen Cecilia Samartinin Kaunis sydän. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin sekä El Salvadoriin, ja tarina kulkee kahdessa tasossa: nykyhetkessä, sekä muistoina menneestä. Kirja käsittelee aiheita El Salvadorin kansanmurhasta elämään orpokodissa, mutta on lopulta lähinnä romanttinen kuvaus pakolaistaustaisesti kotiapulaisesta, joka rakastuu klassisen palavasti työnantajaansa.

Varsinaista El Salvadorilaisuutta kirjassa ei juurikaan ole, ja se onkin mielestäni lähinnä hyvin kevyttä aivot narikkaan-kirjallisuutta, jonka parissa saa myös joissain kohdin nauraa ääneen.

Siis juuri sopivan kevyt ja harmiton teos kirjaprojektin ensimmäiseksi valloitukseksi!

Kaunis sydän ja 15 kirjaa was last modified: 9 tammikuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (2)

  • Jee, kiva että voin levittää kirjainnostusta. Mun pitikin kysellä tosta Kaunis Sydän -kirjasta, pidin niin kovasti siitä Nora ja Alicia -teoksesta. Mun hyllyssä odottaa samaiselta kirjailijalta La Peregrina. Katsotaan mihin se vie :)

    • Olisi kyllä kiva lukea myös tuo Nora ja Alicia, ja nyt kun googletin La Peregrinan, niin sekin vaikutti siltä että sen haluaisi lukea. :) Sain tämän Kaunis sydän-kirjan joululahjaksi varmaankin siksi, että takakansi puhuu paljon El Salvadorista, mutta yllätyin kyllä vähän siitä, miten pintapuolisesti se lopulta näkyi juonen kulussa... :P

Samantyylisiä