X

Matkamessuilla

Voihan matkamessut sentään. Olihan siellä kivaa, mutta tiedättekö, jotenkin sitä kaipaisi sellaista samanlaista showmeininkiä kuin vaikka ITB-messuilla on. ITB:ssä ständien rakentamiseen panostetaan valtaisasti, ja koko ajan tapahtuu jotain: joku tanssii, laulaa tai tekee kärrynpyöriä. Ständeillä on  usein myös omat sisäänheittäjänsä jotka lähestyvät messuvieraita milloin mitenkin (kuten kolumbialaiset ”merikapteenit”, hola vaan). Nyt matkamessuilla tuli jätettyä muutama ständi ihan kokonaan välistä, kun näytteilleasettajat seisoivat naamat nyrpeinä ja kädet puuskassa tiskin takana edes yrittämättä ottaa minkäänlaista kontaktia vierailijoihin. No, onneksi näitä oli kuitenkin vähemmistö ja messukokemus jäi hyvinkin positiiviseksi.

Kuten olen jo aiemmin maininnut, Meksiko oli nyt ensimmäistä kertaa Suomen messuilla mukana. Ständiä pitivät pystyssä Suomen Meksikon suurlähetystön edustajat, sekä Meksikon matkailunedistämisestä Pohjoismaissa vastaava henkilö (kuvassa), jonka fyysinen toimisto sijaitsee Lontoossa. Informaatiota oli mielestäni otettu mukaan aika suppeasti, mutta se menköön ensikertalaisuuden piikkiin. Näytillä olivat vain tärkeimmät ja tunnetuimmat turistikohteet, kuten Riviera Maya, Mexico City sekä Baja California.

Sunnuntaina omalla kohdallani tietynlaiseksi kohokohdaksi nousi haastatteluni bloggers’ loungessa, ja oli todella kivaa ja mukavaa päästä puhumaan bloggaamisesta pitkästä aikaa yleisölle. Annan minulle esittämät kysymykset olivat niin hyviä, että ajattelin kirjoittaa haastattelun sisällöstä ihan oman postauksensa. Pieni historiikki omaan bloggaamiseen voisi olla pitkästä aikaa ihan paikallaan. :D

Seikkaile turvallisesti. :–)

Ripuliosasto. No joo, ymmärrän kyllä että turistiripuli on ikävä ja kiusallinen vaiva, mutta…. Olisikohan tuolta saanut ilmaisnäytteitä?

Something about my passion-blogin Anne (ja Markus)

Kanssabloggaajat, joiden kanssa jämähdin ikiajoiksi juttelemaan heti haastiksen jälkeen (huom. bloggaajan ainut juoma on kuohari). Oli tosi kiva vaihtaa ajatuksia bloggaajien kesken, toivottavasti törmätään pian uudelleen!

Kirjaosastolla menin suoraa päätä mainoksen uhriksi, ja ostin itselleni latinalaisamerikkalaisen vallankumouskirjan, joka vaikuttaa ensiselailulta vähintäänkin mielenkiintoiselta. Näistä kahdesta mielenkiintoisemmalta vaikutti Fidel Castro, joten innolla odotan mitä uutta ja jännittävää propagandaa saan kirjasta irti. Jee!

Melkein hairahdin myös pubiruokaan, mutta pysyin tiukkana ja vaalin lompakkoani vaaroilta.

Torstaina hengailtiin myöskin bloggaajaporukassa, omalta osaltani valitettavasti aika vähän, mutta parempi sekin kuin ei mitään! Kävimme mm. Amandan kanssa juomassa marokkolaista teetä Marokko-osastolla. Lisäksi kävin esittelemässä Mirkan ja Amandan Porvoon matkailutoimiston ihmisille. Kontaktit on aina tärkeitä. :–)


Huuh. Ei voi muuta kuin todeta, että muuttaminen ja matkamessut eivät oikein sovi samaan viikonloppuun. Olen vieläkin aivan rättiväsynyt. :D Mutta hei, saatiin J:n kanssa kannettua pyykkikone täydellisellä menestyksellä kolmoskerroksesta alas, autoon ja siitä vielä uudessa osoitteessa kakkoskerrokseen. Voimaa on, on on.

Matkamessuilla was last modified: 4 tammikuun, 2016 by Sari Venäläinen

Kommentit (8)

  • Hehhehee, Suomen ripulitietotoimistolla oli näköjään melkoisen näyttävä ständi. :D

    Mulle messukokemus jäi vähän etäiseksi tällä kertaa, tulin lähinnä katsomaan sitä sun haastattelua mikä meni ainakin mun mielestä ihan hyvin :) Kyllä me useampi tunti messuilla kierrettiin, mutta ei sitten enää tullut törmättyä kenenkään.

    • Ihan hyvin se kai menikin, vaikka näytänkin kaikissa kuvissa ihan jotenkin oudolta ja kamalan vakavalta :D Ja pari juttua tietty unohtui mitä piti sanoa :) Mutta siksi myös haluan kirjoittaa siitä ihan oman postauksen, että voin pohtia aihetta enemmänkin. Oli kiva kun tulitte, harmi ettei ehditty enempiä jutella!

  • Hei bloggaajakollega :) Oli tosi mukava tavata ja vaihtaa ajatuksia! Kiitos julkaistusta kuvasta - onko mahdollista muuten napata se tuosta myös omaan käyttöön (linkin kera toki)?
    Toivottavasti taas törmäillään pian, ja loistavaa lopputalvea! pianhan tämä jo kevääksi ja kesäksi muuttuu ;D

    • Tottakai! Ja toivottavasti kevät onkin jo tulossa, sillä en kestä talvea enää hetkeäkään :D

  • Nice memories of a wonderful travel fair! I hope to see you there next year.

    :)

  • Oli ihan superkivaa viettää sun kanssa teehetkeä! Kiitos myös verkostoittamisesta :) Porvoo täytyy kyllä lähteä katsastamaan jossain kohtaa ihan uusin silmin.

    • Ihan anytime tervetuloa Porvooseen! Mutta ilmoitathan ensin, niin junaillaan jotain meininkejä :)