X

Maanjäristyksen runtelema Nepali tarvitsee matkailijoita

Kathmandun maanjäristykset vaativat viime huhtikuussa lähes 9 000 ihmisen hengen ja tuhosivat melkein 300 000 kotia. Järistykset olivat niin voimakkaita, että maailman korkein vuori Mount Everest siirtyi kolme senttimetriä lounaaseen.

Samalla alueen matkailutoimiala otti välittömästi muutaman kilometrin verran takapakkia: Nepalin hallitus on arvioinut tämän vuoden turistimäärän jäävän jopa 40 prosenttia viimevuotista pienemmäksi.

Vuorikiipeilyturismin jatkuminen on alueelle kuitenkin äärettömän tärkeää, sillä se tuo tuloja tuhansille paikallisille. Matkailutoimiala yleisesti työllistää Nepalissa yli puoli miljoonaa ihmistä, ja erityisesti sherpojen toimeentulon jatkumisen kannalta on tärkeää, että ihmiset uskaltavat kiipeillä Nepalissa jatkossakin.

Vaikka ei Nepali silti pelkkä kiipeilykohde ole: Mount Everestin perusleirissä vierailee normaalina matkailuvuotena noin 10 000 turistia, mutta näistä lopulta vain pieni osa on vuorikiipeilijöitä. Suurin osa vierailijoista on trekkaajia vaellusmatkalla.

Faralong

Uusi suomalainen start up-seikkailumatkapalvelu Faralong yhdistää matkailijat paikallisiin kiertomatkojen järjestäjiin maailman tunnetuimmissa seikkailumatkakohteissa – mukaan lukien Nepalissa.

Faralongin hinnoittelumalli poikkeaa merkittävästi perinteisistä matkatoimistoista, sillä paketin hinta laskee sitä mukaa mitä enemmän ihmisiä ilmoittautuu reissulle mukaan. Matkoilla ei myöskään ole minimiosallistujamäärää, vaan kun ostat matkan, se toteutuu. Jos saat kavereita mukaan, matkan hinta laskee – simppeliä, ja ennen kaikkea toivottua uudenlaista ajattelutapaa matkailutoimialalla. Harva toimija maailmassa ilmoittaa hintoja muodossa ”1000€ or less”.

Faralongilla on valikoimissaan mm. 18 päivän vaellusmatka Everestin Base Campille – pakettiin kuuluuvat niin maan sisäiset lennot kuin tarvittavat luvatkin, sekä paikallisen oppaan palvelut. Jälkimmäisenä mainitulla menettelyllä Faralong tukee omalta osaltaan vahvasti paikallista matkailutoimialaa ja sen elpymistä.

Faralongin nettisivuilla on parhaillaan menossa #seeEverest-kilpailu, jossa voi voittaa tämän Base Camp-trekkausmatkapaketin kahdelle. Omia voittomahdollisuuksia voi kasvattaa vastaamalla oikein kahteen kysymykseen, boostaamalla kilpailua Twitterissä sekä jakamalla oman suosikkimaisemakuvansa Instagramissa. Näihin tietysti kaikkiin mukaan #seeEverest sekä @faralongcom. Kilpailuun ehtii osallistua 31. lokakuuta asti.

Nepalin maanjäristysten jälkeinen elpyminen sekä talouden kasvu ovat korostuneesti yhteydessä matkailuun, ja se onkin todella hyvä tapa kantaa oma kortensa kekoon.

Base Camp-trekkausmatkan lisäksi Faralongilla on valikoimassaan kymmenen muuta Nepaliin suuntautuvaa matkaa, joiden seasta löytyy sopivia vaihtoehtoja myös vähemmän seikkailuhenkisille – tällaisia ovat esimerkiksi Nepal Culture Tour sekä Lhasa to Kathmandu Overland.
* Yhteistyössä Faralong

Maanjäristyksen runtelema Nepali tarvitsee matkailijoita was last modified: 28 joulukuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (54)

  • Ah tuo olisi aika huikea reissu varmasti :) Kiitos kun linkkasit kisasta! Pitääpä käydä kurkkaamassa. Ja olet niiin oikeassa, Nepali tarvitsee kyllä matkaajia nyt..tosi iso isku on varmasti jos on tosiaan 40% vähennyst matkaajamäärissä :O

    • Jep, vaikkei matkailu (onneksi?) olekaan mikään "pääelinkeino", useimpien lähteiden mukaan "the tourism sector is the second-biggest foreign income in Nepal". Maatalous sitten puolestaan tuottaa hieman yli 30% BKT:sta, siihen ei onneksi vaikuta ulkomaisten turistien uskaltamiset. :)

  • Ihan superin kuuloinen toi konsepti! Toivottavasti ottaa tuulta alleen!

    • Toivotaan! Tapasin näiltä yhden tyypin viikko sitten enkä sen prusteella epäile etteikö siellä olisi parhaat mahdolliset tyypit laittamassa tätä pyörimään täysillä. :)

  • Juttelin kanssa tän Faralongin tyypin kanssa ja mielenkiintoiselta tosiaan tämä konsepti vaikuttaa, ja täysillä ovat kyllä mukana, koko sydämestään :)

    • Se on aina hyvä, paljon suuremmat todennäköisyydet onnistumisille :)

  • En nyt ihan heti saanut koppia tästä Faralongin konseptista, mutta pitänee käydä hetki surfailemassa heidän sivuillaan. Muistelen hämärästi, että tästä tuli joku tiedote, tai ehdotus mulle, mutta en siitä koskaan kiinnostunut. Nepal ja vaellusmatkat kun ovat vähän ulkona mun nichestä.

    • Musta tää konsepti on loistava! Toki kohderyhmä on aika rajattu, mutta esim. meille tämä on just eikä melkeen. :) Onhan heillä toki noita muitakin juttuja kuin vain vaellusmatkoja, mutta kyllä tuo silti aikalailla vaelluspainotteinen lafka on.

  • Maanjäristys oli tosiaan kova kolaus Nepalin matkailuelinkeinolle, jonka tuomat tulot ovat alueelle niin tärkeitä.
    Faralongin konsepti on todella hyvä ja See Everest-kilpailua tutkailin jo aiemmin todeten ettei 18 päivän vaellus ole ihan 'mun-juttu'. Nepal culture tour vaikutti sen sijaan varsin kiinnostavalta!

    • 18 päivää on aika HC, mutta kyllä mä silti haluaisin sellaisena kerran elämässä-kokemuksena sitä kokeilla :D

  • Olisi kyllä huikea kokemus tällainen matka. Tavallaan hotsittaisi osallistua kisaan, mutta vähän on pitkä matka pienen lapsen isälle. Ehkä muutaman vuoden päästä voisi harkita tällaista oikeasti...

  • Miekin oon vielä vähän ymmälläni mikä tämä Faralong-juttu oikein on, mutta hyvältä kuulostaa jos kaveriporukan mukaan saamalla saa hyvät alennukset.
    En ehkä noin pitkäksi aikaa uskaltaisi lähteä Nepaliin juuri nyt, mutta jonnekin muualle jokin hieno seikkailumatka kelpaisi taatusti!

    • Juu, tuo on kyllä poikkeuksellinen hinnoittelumalli eli ei ihme jos ei heti älyä. :D Kurkkaa sinne Faralongin valikoimaan, siellä on tosi laajasti kaikkea!

  • Mun poikaystävä menee ehkä ensi vuonna Nepaliin, mutten pääse lähtemään mukaan. :I Joskus vielä, mutta kovin suuri hinku mulla ei ole vaeltamaan..

    • Mua houkuttelee siinä vaelluksessakin eniten kaikki ne valokuvausmahdollisuudet :D

  • Yleensä kaikki hinnat ovat alkaen, ja kun klikkaa eteenpäin, hinta on superisti kalliimpi. :) Että siihen nähden mielenkiintoinen konsepti todella.

  • Mä tykkään tuosta konseptista, koskapa mun suuri reissuni Amazoniaan lykkääntyi ainakin kahdesti liian pienen lähtijämäärän takia. Varmasti kiertoradallekin on helpompi päästä. Kiva siis tietää, että reissu toteutuu ja tietää, milloin se toteutuu ja kuinka paljon se syö rahavaroja.

    • Mulla ei tuollaisia ongelmia ole tullut vastaan, mutta ilmeisesti se sitten on kuitenkin aika yleistä, jos siitä on tehty oikein juttu ja kilpailuetu. Hyvä!

Samantyylisiä