X

Hän otti kapselin, teki siitä kahvin ja joi

Kuka rakastaa kahvia? Kuka oikeastaan EI rakasta kahvia? Kerroin silloin taannoisen Tallinnan matkamme jälkeen, että olimme ihastuneet hotellihuoneessamme kapselikahvinkeittimeen. Kävimme varsin intentiisivisen kierroksen läpi erilaisia liikkeitä, nettisivuja sekä blogeja, kunnes valintaprosessin edetessä totesimme, että jos se kelpaa George Clooneylle, se kelpaa meillekin. Siispä lopulta kävi niin, että saimme Nespressolta uuden kotimme keittiöön maailman parhaan tuparilahjan: Maestria-kahvikoneen, joka tekee kotioloissa taivaallisinta kahvia ikinä. Elämä on hyvää, ja niin myös kahvi.

Mukana paketissa tulee aina koneesta riippuen jonkinlainen aloituspakkaus kahvikapseleita, joiden avulla pääsee alkuun ja maistelemaan mahdollisimman erilaisia kahvimakuja. Meidän tapauksessamme saimme lisäksi vielä kymmenen extramakua testattaviksi, ja täytyy myöntää että on tullut litkittyä enemmän kahvia kuin oikeasti kukaan pitää terveellisenä. Mutta se on vain niin hyvää! Aivan ehdottomiksi ykkössuosikeiksi paketin mukana tulleista kapseleista ovat olleet ne kaikkein tummimmat ja vahvimmat, eli vahvuusasteikolla yli kymmenen (asteikko 1-12) kapuavat kahvit. Näistä esimerkkinä maku nimeltänsä Dharkan. Taivaallista. Harmi ettei blogin välityksellä pysty jakamaan tuoksuja! Tähänastisen kokemuksemme perusteella vähiten  meidän makuhermoja kutkuttelevimpia makuja puolestaan ovat ns. variations-kahvit, eli makukahvit joissa on sekoitettu joko vaniljan, suklaan tai kinuskin aromia kahvin sekaan. Nämä kahvit ovat vahvuusasteeltaan kutosen luokkaa, eli hyvin keskivaiheilla ja meistä jo aika mietoja kahveja. Ehkä olimme vähän sitä mieltä, että lisätty aromi vei liikaa huomiota itse kahvilta pois. Eivät siis pahan makuisia kahveja nämäkään, mutta sanotaanko vaikka että vähiten lemppareita tähän mennessä. Ilmeisesti niitä voi soveltaa vaikka jäälatteen tai muuhun sellaiseen, joten täytyypä varmaan kokeilla toimisiko sellainen meillä paremmin noiden makujen kanssa. :)

Kahvikoneen valinnassa tärkeinä vaikuttajina pidimme helppoa käytettävyyttä, manuaalista maidonvaahdotinta sekä tietysti myös ulkonäköä. Nespresson keittimet ovat muotoilultaan lähes poikkeuksetta ainakin minun silmääni miellyttäviä, mutta kaikkein eniten minua ihastutti hellyyttävästi pientä robottia muistuttava Maestria-keitin, mustana tietysti. Tuo ”manuaalinen maidonvaahdotin” tarkoittaa sitä sellaista samanlaista höyryputkea kuin baristat käyttävät kahviloissa. Maito vaahdotetaan tai lämmitetään siis erillisessä astiassa.

Ihan kaikkein halvin malli tuo Maestria ei ole, mutta ei sen hinta hirvitäkään: laite on kuitenkin pitkän aikavälin investointi, joka tuottaa iloa joka päivä. Onhan se nyt silloin ilmiselvästi hyvä, jos halvan muovihökötyksen sijaan on kerralla ostanut sellaisen joka kestää aikaa ja kulumista. Jos ei koe, että haluaisi jokaisen kupin kohdalla kikkailla maidonvaahdotuksen kanssa itse, niin sellaisiakin koneita löytyy, jotka tekevät vaahdon käyttäjän puolesta. Mutta me tykätään hifistellä, joten meille ei oikeastaan olisi mikään muu kone edes käynyt. :–)

Maestria-keittimessä on kaksi säätönappulaa, joilla kapselin läpi kulkevan veden määrää voi säädellä. Koneen takaosassa on todella hyvän kokoinen vesisäiliö, jonka vuoksi vettä ei tarvitse olla lisäämässä koko ajan uudestaan.

Nespresson keittimiin sopivia kahvikapseleita ei vielä toistaiseksi saa ostettua Suomesta, mutta netistä tilaaminen on tehty lähes liiankin helpoksi (nimimerkillä naputtelin juuri äsken menemään 200 kapselin tilauksen, eh!). Tilaamiseen voi käyttää Nespresson kehittämää älypuhelinsovellusta, tai sitten ihan perinteistä nettiversiota. Jokaisesta mausta on luonnollisesti nähtävillä sekä lyhyt kuvaus, että vahvuusaste. Samasta nettikaupasta saa tilattua oheistuotteita kuten säilytysastioita kapseleille, erikoiskahveille tarkoitettuja astioita sekä jopa suklaata.

Yksi kymmenen kapselin paketti maksaa 4,7€, jolloin kahvikupin hinnaksi tulee 0,47€. Minusta se ei suinkaan ole liikaa, vaikka tällainen kahvi nyt tietysti tulee kalliimmaksi kuin se tavallinen pannussa keitetty. Kapselikahvin etuja ovat helppus ja vaihtelevuus: napin painalluksella kupillinen juuri sellaista kahvia kuin sillä hetkellä sattuu tekemään mieli. Eikö sellaisesta nyt ihan mielellään maksakin? Erilaisia kapseleita Nespresson valikoimasta löytyy yli 20, ja niistä kolme on kokonaan kofeiinittomia. Se on yllättävän hyvä, sillä myös illalla on kiva usein juoda kahvia.

Nespresso, what else?

Hän otti kapselin, teki siitä kahvin ja joi was last modified: 29 tammikuun, 2014 by Sari Venäläinen

Kommentit (3)

  • Iiihana Nespresso! Meillä kans kotona laite ja pois ei vaihdettais. Tuo Dharka on muuten hyvää. Ja toimitus on ehkä maailman toimivin; erään kerran tilasin kapseleita noin kello 22 ja kapselit oli kotona seuraavana iltapäivänä. Ehdin jo harmitella että olin unohtanut parin päivän päästä olevien juhlien kahvitarpeen, eipä huolta ;) Tuo suklaakapseli esim toimii tosiaankin jäälatessa hyvin, voin suositella!

    • Ooo! Mikä laite teillä on?

      Minusta on muuten melkein kivempi tilata nuo kapselit netistä, kuin lähteä erikseen johonkin kauppaan niitä ostamaan. :D Ja jos toimituskin on noin nopea niin jes!

      • Meillä on Nespresso U! :) ollaan mietitty että hankittaisiin vielä maidonvaahdotin kaveriksi. Kyllä, tosi nopea toimitus!