X

Info

Hei! Olen Sari, maailmalle sydämensä ripotellut bloggaaja, joka rakastaa yli kaiken matkailua, valokuvaamista, kirjoittamista sekä pitkiä illallisia, joihin kuuluu vähintään seitsemän ruokalajia ja saman verran viiniä. Tervetuloa!

Olen aloittanut aktiivisen matkailun opiskeluaikanani, ja kolunnut reppu selässä läpi ne kaikkein kamalimmat hostellit, lentänyt halvimmilla mahdollisilla lennoilla ja säästänyt matkarahoja syömällä pelkkää paahtoleipää.

Nykyään olen kuitenkin jo kasvanut tästä vaiheesta ohi, ja valitsen yleensä sen vähän mukavamman hotellin, juon kiljun sijasta samppanjaa, ja lähden matkalle mieluiten loungen kautta. Niin, ja olen myös vaihtanut rinkkani kauniisti pyörillä kulkevaan matkalaukkuun.

Haaveilen viinitiloilla vierailuista, paratiisirannoista, ostereista ja samppanjasta, vaahtokylvyistä ja mansikoista sekä balilaisista hieronnoista. Toisaalta haaveilen myös nukkumisesta teltassa lämpimänä kesäyönä, tikkupullasta nuotiolla sekä hippipakulla matkustamisesta Alaskassa. Paras matka yhdistää sopivasti elementtejä hyvinkin erilaisista maailmoista.

Olen ollut kaksi kertaa vaihto-oppilaana: ensin vuoden Meksikossa, ja sitten toisen Perussa. Nykyisin asun pääkaupunkiseudulla, ja teen toimistoaikoina B2B-markkinointia. Vapaa-ajallani pyrin matkustamaan mahdollisimman paljon, ja nykyisin kohteet vaihtelevat paljon lyhyistä viikonloppupyrähdyksistä Euroopan kaupunkikohteissa aina erilaisiin road trippeihin tai useamman viikon rupeamiin vaikkapa Kaakkois-Aasiassa.


Lukijan kommentti:

Olen lukenut La Vida Loca-blogia vuodesta 2007. Löysin blogin aikoinaan, kun Sari oli vaihtarina Meksikossa ja jäin blogiin samantien koukkuun. ♥ Olin ihan innoissani, kun blogi sai jatkoa vielä vaihtarivuodenkin jälkeen. Pidän blogin kirjoitustyylistä sekä aivan ihanista valokuvista sekä hyvistä lomakertomuksista, jotka antavat hyviä matkavinkkejä myös itselleni tuleviin matkoihini.
– Sanna, blogin lukija jo yli 10 vuotta


Rakastan kauniita hotelleja, jotka saavat aikaan WAU-fiiliksen. En pidä vieraana ajatusta, että matkustaisin johonkin kohteeseen vain siksi, että siellä on joku kiva hotelli. Siksi esittelen blogissani hyviksi havaitsemiani majoituspalveluita ympäri maailmaa – majoitukseen liittyvät jutut löydät kootusti täältä.

Entä lentäminen? Tietysti olisi ihanaa matkustaa aina bisnesluokassa, mutta haluan yleensä säästää lentomatkoissa. Säästyneillä rahoilla syön kivoissa ravintoloissa, ja ostan tuliaisiksi jotakin syötävää – ja jos totta puhutaan, söisin vaikka joka päivä ravintolassa, jos se vain olisi mahdollista. Ruokamatkailuun liittyvät jutut löydät täältä.


Lukijan kommentti:

Oon lukenu La Vida Locaa säännöllisesti suunnilleen vuodesta 2011, sitä ennen silloin tällöin. Tykkään Sarin tyylistä kirjottaa – siistiä asiakieltä, hassutellen – mutta silti asioihin ja faktoihin perehtyen. Blogissa näkyy voimakkaasti uudet tuulahdukset, uudet ja vanhat kiinnostuksenkohteet ja vaihtuvat elämäntilanteet. Elämä. Yksi ylivoimaisesti hienoimpia asioita La Vida Locassa on tietysti kuvat. Ei-niin-perinteisiä kuvia ja kuvakulmia, värikkäitä otoksia meiltä ja muualta. Matkustelu ja ruoka ovatkin mielenkiintoisimpia aihepiirejä ja näistä saan lukijana paljonkin irti – vinkkejä, suosituksia ja tarttuvaa avarakatseisuutta. :)
– Satu Porvoosta


Minua kiinnostavat paikat, joissa on jotakin epätavallista tai epätavallisen kiinnostavaa. Hyvä esimerkki tällaisesta on Uzbekistan. Vastaavasti Tukholma, Riika ja Geneve on minusta maailman tylsimpiä paikkoja, ainakin kunnes toisin todistetaan.

Rakastan yleistä hengailua ja haahuilua ympäriinsä, ja saatan tämän vuoksi missata paljonkin ns. must see-kohteita – eikä se haittaa minua yhtään. Ja jos jonnekin pitää jonottaa tavallista pidempään, jätän koko homman todennäköisesti väliin.

Tällaisista osista rakentuu La Vida Loca 2.0. Toivottavasti tykkäät!


Voit käyttää blogin hakutoimintoa etsiäksesi jonkun tietyn aihealueen kirjoituksia. Maittain ja teemoittain jutut löytyvät ylävalikosta.

Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen sari.venalainen(a)gmail.com tai sari(a)sarrrri.com.

Jos tahdot, seuraa minua myös Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa!

Save

Info was last modified: 6 elokuun, 2020 by Sari Venäläinen