X

[REVIEW] The Griya Villas & Spa – Parasta majoitusta Amedissa 🇮🇩

Kaupallinen yhteistyö: The Griya Villas And Spa tarjosi yöpymisen bloginäkyvyyttä vastaan

Aloitimme Balin matkan saaren itärannikolla sijaitsevasta Amedista. Monien paikallisten mielestä erikoisella aloituspaikkavalinnalla halusimme varmistaa, että saisimme loman alkuun vähintään muutaman oikeasti rauhallisen päivän ennen sukeltamista turistoituneempiin keskittymiin.

Myöhemmin saarta tarkemmin kolutessamme tosin kävi ilmi, ettei se Bali nyt niin ”hurja” paikka ole oikeastaan muuten kuin Kutan osalta, eikä sekään ole mikään erityisen hurja – paljon pahempi rysä löytyi Ubudista. Rauhaa ja rentoa menoa löytyi kyllä ihan ympäri saarta pienelläkin vaivalla, mutta Amedissa oli silti selkeästi ihan omanlaisensa tunnelma, ja lähtisin sinne koska tahansa uudelleen.

Amedin parasta antia ovat Balin parhaat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet, ja alueen merkittävimmät nähtävyydet löytyvätkin pinnan alta. Lähestulkoon joka toinen kauppa ja puoti tuntui kauppaavan retkiä mereen ja merelle, mutta muilta osin aluetta ei ole rakennettu turisteja varten, vaan siellä rullaa elämä omalla painollaan. Jos olisin halunnut ja uskaltanut ajella Balilla mopolla, olisin tehnyt sen nimenomaan Amedissa, jossa liikenne on varsin rauhallista.

Amed koostuu useammasta pienemmästä, vieri vieressä sijaitsevasta kyläkeskittymästä. Suomalaisomisteinen majapaikkamme The Griya Villas & Spa* sijaitsi näistä Bunutanissa, ja vietimme siellä kolme päivää täydellisestä rauhasta ja spa-hoidoista nauttien.

The Griya Villas & Spa muodostuu 14 villasta, jotka on rakennettu rinteeseen siten, että jokaisesta on esteetön näkymä merelle ja estynyt näkymä muiden villojen pihaan. Omalla pihalla voi halutessaan vaikka nakuilla, koska kukaan ei sinne pääse näkemään, ja rauha on taattu.

Villojen varustetaso on keskenään lähestulkoon samanlainen, ja erot niiden välillä löytyvät makuuhuoneiden määrästä: pienimmissä villoissa makuuhuoneita on yksi tai kaksi, isommissa kolme. Muilta osin kaikki villat ovat yhtä lailla laadukkaita, ja kaikissa on mm. oma infinity pool, joka on toisissa villoissa isompi ja toisissa hieman pienempi.

Villa

Meille sattunut villa numero kolme oli ihana – balilainen sisutustyyli sattuu uppoamaan minuun kuin kuuma veitsi voihin, joten siinä mielessä tämä ei ollut mikään yllätys. Sängystä oli suora näkymä merelle, ja kukonlaulun aikaan heräävä saattoi ihastella auringonnousua niiltä sijoiltaan. Villa on makuuhuoneen osalta ilmastoitu, mutta kylpyhuone sijaitsee tyypilliseen balilaiseen tyyliin osittain ulkona.

Piha-alueella sijaitsivat uima-allas, sekä todella hyvin varustellut avokeittiö sekä olohuone. Keittiöstä löytyi mm. täysi setti Fiskarsin veitsiä, sekä kaikki keittiövälineet ja -kalusteet viimeisen päälle jääkaappeja ja vesiautomaatteja myöten. Jos siis tahtoisi kokata itse sapuskansa, tarjoutuisi siihen täällä loistavat mahdollisuudet.

Olohuoneesta löytyy taulutelkkari sekä ilmeisen asiaan kuuluvat kotiteatterihässäkät, joskin keskityin itse ennemmin kirjoihin, enkä edes avannut telkkaria koko aikana.

Sisällä villassa sydäntä sykähdytti eniten kylppäri, joka oli heittämällä kaunein kylpyhuone jonka olen koskaan nähnyt. Lintujen ja liskojen liverrys tuntui kovin eksoottisesta ulkoilmakylppäriensikertalaisen korviin, ja kiven sekä tumman puun tyylikäs yhdistelmä oli karkkia silmille. Epäsymmetrinen jättikylpyamme oli täydellinen juuri sellaisenaan, ja siinä olisi ollut kiva ottaa vaikka kukkakylpy (ja kukat kylpyyn olisi voinut tilata suoraan hovimestarilta).

Kaikki kylpyhuoneen varusteet ovat dental kittejä, suihkumyssyjä ja suuvesiä myöten premium-kamaa (esim. ihan oikeat hammasharjat ja hammastahnat, ei niitä läpinäkyviä muovilirpakkeita ja fluoritonta tahnaa), eikä pumppupulloihin sijoitettuja saippuoita tarvitse taiteilla ulos ankeista muovipulloista.

The Griyassa on haluttu panostaa ekologisuuteen, ja tästä perusvieraalle näkyvimpiä esimerkkejä ovat keittiöstä löytyvän vesiautomaatin (ei muovipullojätettä!) lisäksi juuri nämä täytettävät lasiset saippua- ja shamppoopullot.

Ruoka

Hotellilla on kolme ravintolaa: Safka, Maku sekä Rooftop Lounge. Näistä Maku oli vierailumme aikana suljettuna, mutta Safkaa kokeilimme, ja siellä tarjoiltiin myös aamiainen. Rooftop Loungessa on päiväsaikaan todella kuuma, ja siitä onkin eniten iloa jokailtaisen happy hourin aikoihin.

Indonesian ollessa muslimimaa on alkoholi yleiseen hintatasoon nähden verrattain kallista, mutta happy hourin aikaan sai monessa paikassa kaksi drinkkiä yhden hinnalla – niin myös The Griyassa, jonka mojito tosin ei ollut sieltä kuubalaisimmasta päästä. Sen sijaan tuoreista hedelmistä puristetut mehut olivat suorastaan loistavia, ja onneksi happy hour-tarjous koski myös niitä.

Illallisvaihtoehtoina tarjoillaan paitsi perinteisiä indonesialaisia annoksia, myös pizzaa ja burgereita. Pysyttelimme indonesialaisessa, sillä pizzan syöminen olisi tuntunut vähintäänkin oudolta. Minusta tosin ei koskaan tullut ystävää balilaisen ruoan kanssa, mutta tässä alla olevassa kuvassa köllöttelevät valkosipulin kanssa grillatut ravut sijoittuivat kaikkien syötyjen annosten kärkisijoille.

Myös aamupalalla tarjoiltiin sekä indonesialaisia aamupala-annoksia, että eurooppalaisittain tuttuja aamiaisruokia. J söi rohkeasti bubur ayamia (kanapuuroa), mutta itse pitäydyin köyhissä ritareissa ja uppomunissa, jotka olivat molemmat todella hyviä – siis sillä tasolla, kuin viiden tähden hotellissa kuuluu ollakin.

Aamiaisvalikoima oli meistä ihan riittävä, emmekä ehtineet siihen kyllästymään.

Spa

En ollut koskaan käynyt minkäänlaisissa spa-hoidoissa, lähimmäksi pääsevät korkeintaan satunnaiset murjontasessiot urheiluhierojien kanssa. En siis yhtään tiennyt mitä odottaa, kun varasin meille perinteiset balilaiset hieronnat hotellin omasta Channa-spasta.

Kuvioon kuuluva jalkojen pesu kukkavedessä oli kaikessa kutittavuudessaankin miellyttävä yllätys, ja sonnustautuminen mustiin harsopikkuhousuin hämmentävyydessään oikein hauska yksityiskohta. ;-)

Perinteinen balilainen hieronta on lyhyesti kuvailtuna rentouttava kokovartalohieronta, jossa käytetään mm. erilaisia lämpimiä öljyjä ja hierotaan pitkin, liukuvin (”flow”) liikkein akupisteitä hyödyntäen. En tykkää lällyistä silittelyhieronnoista, ja suurin pelkoni olikin, että balilainen hieronta osoittautuisi sellaiseksi. Hieronta oli kuitenkin ihan ”oikea” hieronta, ja oma hierojani oli todella taitava – itse asiassa taitavin, jonka käsittelyssä kävin koko Balin matkan aikana.

Ensimmäinen spa-kokemuksemme oli siinä määrin viiden tähden arvoinen, että varasimme heti uudet sessiot seuraavalle päivälle, mutta puolitoistatuntisina – yksi tunti on balilaiselle hieronnalle aivan liian lyhyt aika, sillä hierottavia lihasryhmiä on niin paljon.

*****/5

The Griya on voittanut useita luksushotellipalkintoja ja -tunnustuksia, ja ansaitsee niistä aivan jokaisen. Katsoin läpi myös TripAdvisoriin hotellille jätetyt arvostelut, ja nekin olivat pääasiassa joko ylistäviä tai erinomaisen hyviä. Huonommat arviot olivat kaikki useamman vuoden takaa ajalta, jolloin hotelli oli vasta avattu, ja kaikki kommenteissa mainitut puutteet on sittemmin korjattu.

Itse en rehellisesti löytänyt Griyasta mitään muuta huomautettavaa, kuin vähäiset säilytystilat, joiden vuoksi suurin osa vaatteista täytyi säilöä matkalaukussa. Muuten hotelli vastasi viiden tähden tähtiluokitustaan kiitettävästi ihan kaikilta osin. The Griya on moderni keidas aikuisille ja laatutietoisille.

Hinnat elokuussa alkaen 235€/yö + verot ja palvelumaksu, low seasonilla on tietysti jonkin verran halvempaa. Kolme yötä tai yli yöpyville tarjotaan kaiken muun lisäksi ilmainen kuljetus lentokentältä, ja yli 5 yötä yöpyville tunnin mittainen ilmainen hieronta hotellin spassa. Hotellin sivuilta löytyy myös muita tarjouksia sekä pakettivaihtoehtoja.

5/5, menkää ja kokeiltaa itse! ♥


The Griya Villas & Spa
Bunutan Village, Amed, Bali
www.thegriya.com


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba), Snapchatissa (@vidalocasari) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


[REVIEW] The Griya Villas & Spa – Parasta majoitusta Amedissa 🇮🇩 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (12)

  • Tuo on tosiaan ihana paikka. Luin juuri eilen omaa postaustani paikasta parin vuoden takaa. Jotenkin vasta kuvia katsomalla kunnolla tajuaa, että mikä paratiisi oli kyseessä :)

    • Hahaa, täytyikin heti käydä katsomassa sun jutut tuolta! Todellakin aivan ihana paikka, ja ihan koska tahansa lähtisin uudestaan. ^__^

    • Santai oli kyllä aivan mielettömän symppis paikka myöskin, siitäkin kirjoitan vielä oman juttunsa. :-)

  • Onhan tää nyt vaan aivan ihanan näköinen paikka. Edelleen haaveissa joskus sellainen kunnon rentoutusloma Balilla, saa nähdä, milloin saan aikaiseksi. Tuollaisissa paikoissa ei ihan joka päivä tule yövyttyä :P.

    • Rentoutuslomaan Bali kyllä sopii todella hyvin ^__^ ! Ja tällainen paikka luo kyllä parhaat mahdolliset edellytykset ihan kaikelle.

  • Upeita kuvia! Itse vietin Balilla toukokuussa muutaman viikon (lähinnä Ubudissa ja Canggussa), mutta Amed jäi silloin vielä väliin. Vähän jäi kieltämättä kaihertamaan, koska paikkana se olisi kiinnostanut. Saapa nähdä, tuleeko Balille vielä joskus palattua :)

    • Me ainakin palataan Balille vielä ja varmasti oikein oikein monta kertaa! :D Canggu voisi olla mielenkiintoinen paikka kokeilla seuraavalla kerralla myös. :--)

  • Сообщаем,Вам отправили билет на лотерею. Войдите на официальном сайте ->> https://forms.yandex.ru/cloud/62b713466855cca634ae6e31/?hs=f12c9c7df524e33241e4ebb79cb9bc32& :

    13s921

  • Get free iPhone 14 Pro Max: http://bin-test.ru/upload/go.php hs=f12c9c7df524e33241e4ebb79cb9bc32* :

    cf2ruu

  • Transfer 36 564 Dollars. Gо tо withdrаwаl => https://forms.yandex.com/cloud/65db11832530c2eab9440771?hs=f12c9c7df524e33241e4ebb79cb9bc32& :

    mmximf

  • Transaction 32 164 Dollars. Withdrаw >> https://forms.yandex.com/cloud/65db11965d2a06eb0179d25d?hs=f12c9c7df524e33241e4ebb79cb9bc32& :

    rehfvg

Samantyylisiä